Släpvagnsförsäkring

Släpvagnsförsäkring bäst i test 2024

Bästa Släpvagnsförsäkring 2024

Släpvagnsförsäkring är en viktig del av att äga och använda en släpvagn. Oavsett om du använder din släpvagn för personligt bruk, som att transportera möbler vid ett flytt eller för att ta med båten till sjön, eller för kommersiella ändamål, som att transportera varor eller utrustning, är det viktigt att skydda din investering.
En god släpvagnsförsäkring kan hjälpa dig att täcka kostnader för reparationer eller ersättning om din släpvagn skadas eller stjäls. Dessutom kan den också erbjuda skydd mot tredjepartsskador, vilket innebär att om din släpvagn orsakar skada på en annan persons egendom eller person, kan din försäkring hjälpa till att täcka dessa kostnader.
Precis som med alla försäkringsprodukter finns det flera olika typer av släpvagnsförsäkringar att välja mellan, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Det är därför det är viktigt att göra din forskning och förstå dina behov innan du köper en släpvagnsförsäkring.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Släpvagnsförsäkring

 1. ICA släpvagnsförsäkring
 2. Gjensidige släpvagnsförsäkring
 3. Länsförsäkringar släpvagnsförsäkring

ICA

ICA Släpvagnsförsäkring

ICA släpvagnsförsäkring är ett omfattande försäkringsalternativ för de som äger en släpvagn och vill ha trygghet på vägen. Försäkringen erbjuder både halvförsäkring och helförsäkring, vilket innebär att du kan välja det skydd som bäst passar dina behov.

Med ICA släpvagnsförsäkring behöver du inte bekymra dig om trafikförsäkring för din släpvagn, eftersom försäkringen av det dragande fordonet gäller vid olyckor. Detta gör processen enklare och mer bekymmersfri för kunden.

Fördelar:

 • Bonus
 • Stort skydd
 • Prisvärd

En av de stora fördelarna med ICA släpvagnsförsäkring är flexibiliteten i prissättningen. Priset på försäkringen kan påverkas av flera faktorer, inklusive ålder, typ av släpvagn, plats och valt självriskbelopp. Detta innebär att du kan anpassa din försäkring för att passa din budget och dina behov.

Läs mer om ICA Släpvagnsförsäkring

släpvagn

ICA Släpvagnsförsäkring

För ICA-kunder finns det också möjlighet att få bonusbetalningar och belöningar för att ha flera försäkringar med ICA. Detta är ett utmärkt incitament för att hålla alla dina försäkringsbehov under samma tak.

Se ditt pris
5 star
Gjensidige

Gjensidige Släpvagnsförsäkring

Gjensidige Försäkring erbjuder en omfattande släpvagnsförsäkring som täcker ett brett spektrum av potentiella risker och skador. Försäkringen inkluderar skydd mot skador orsakade av brand, blixtnedslag, explosion, stöld, kollision, körning i diket, överkastning och extern påverkan.

Två försäkringsalternativ finns tillgängliga: helförsäkring och halvförsäkring. Detta innebär att du kan välja den nivå av skydd som bäst passar dina behov och omständigheter. Ett märkbart plus är att försäkringen även täcker kostnader för rättsliga tvister relaterade till den försäkrade släpvagnen.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Goda omdömen
 • Giltig utomlands med gröna kortet

Gjensidige släpvagnsförsäkring är giltig i alla länder som deltar i det gröna kortsystemet. Detta ger dig trygghet när du reser utomlands med din släpvagn. Dessutom behöver släpvagnen inte separat trafikförsäkring eftersom den täcks av dragfordonets försäkring.

Läs mer om Gjensidige Släpvagnsförsäkring

släpvagn

Gjensidige Släpvagnsförsäkring

Gjensidige är mycket populära vad gäller de flesta försäkringarna så även på släpvagnsförsäkringar. Deras försäkring innehåller allt som man behöver.

Se ditt pris
4 star
Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Släpvagnsförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder en robust och omfattande släpvagnsförsäkring som är anpassad för att möta de specifika behoven hos släpvagnsägare. Försäkringen täcker både skador på din egen släpvagn och eventuella skador som din släpvagn kan orsaka på andra personer eller egendom.

Ett av de mest imponerande dragen med Länsförsäkringars släpvagnsförsäkring är dess flexibilitet. Du kan välja mellan två olika försäkringsalternativ – halvförsäkring och helförsäkring – vilket gör det möjligt för dig att skräddarsy skyddet efter dina specifika behov och omständigheter.

Fördelar:

 • Bra kundservice
 • Två bra försäkringspaket
 • Låga självrisker

En annan fördel med Länsförsäkringars släpvagnsförsäkring är dess tydliga och rättvisa prissättning. Försäkringspremien baseras på släpvagnens värde, vilket innebär att du inte behöver betala mer än nödvändigt för ditt skydd.

Läs mer om länsförsäkringar Släpvagnsförsäkring

släpvagn

Länsförsäkringar Släpvagnsförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder också utmärkt kundservice. Dessutom kan du hantera din försäkring online via Mina sidor, vilket gör det enkelt att hålla koll på dina försäkringsdetaljer.

Se ditt pris
4 star

Släpvagnsförsäkring jämförelse

Jämför Släpvagnsförsäkringar

Så har vi jämfört Släpvagnsförsäkring

För att hjälpa dig hitta rätt släpvagnsförsäkring har vi jämfört olika försäkringsalternativ baserat på flera nyckelfaktorer. Dessa inkluderar pris, vilka typer av skador som täcks, självrisken och de extra fördelar som varje försäkring kan erbjuda. Vi har även tittat på kundrecensioner och försäkringsbolagens rykte för att ge dig en så fullständig bild som möjligt.
Vi har sammanställt all denna information på ett lättillgängligt sätt, så att du snabbt och enkelt kan jämföra de olika alternativen. Oavsett om du letar efter den mest kostnadseffektiva lösningen, den mest omfattande täckningen, eller något mitt emellan, kan vår jämförelse hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för dina behov.
Det är också viktigt att komma ihåg att även om pris är en viktig faktor, bör det inte vara det enda du tittar på när du väljer en släpvagnsförsäkring. Andra faktorer, som hur mycket skydd du får och hur enkelt det är att göra anspråk, är också viktiga att tänka på.
Genom att använda vår jämförelse kan du spara både tid och pengar, och känna dig trygg i att du har gjort ett informerat val när det gäller din släpvagnsförsäkring.

Jämför Släpvagnsförsäkring

Jämförelse av Släpvagnsförsäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
ICA4.8/54.8/54.8/5Se pris
Gjensidige4.7/54.7/54.7/5Se pris
Länsförsäkringar4.6/54.8/54.4/5Se pris

Släpvagnsförsäkring innehåll

Vad ingår i en Släpvagnsförsäkring?

En släpvagnsförsäkring är en typ av försäkring som är avsedd att ge ekonomiskt skydd för din släpvagn och dess innehåll. Den täcker flera olika typer av risker och skador som kan uppstå under användning av släpvagnen. Precis som med alla försäkringsprodukter, varierar de exakta detaljerna i vad som omfattas av en släpvagnsförsäkring mellan olika försäkringsbolag och försäkringar. Men här är några av de mest typiska komponenterna:

Skadeförsäkring: Denna del av försäkringen ger skydd mot fysiska skador på din släpvagn. Det kan inkludera skador orsakade av en olycka, brand, explosion, storm, översvämning eller annan naturkatastrof. Om din släpvagn skadas på grund av någon av dessa händelser, skulle skadeförsäkringen hjälpa till att betala för reparationer eller ersättning av släpvagnen.

Stöldskydd: Stöld är en allvarlig risk för ägare av släpvagnar, särskilt för dem som ofta parkerar sina släpvagnar utomhus eller på offentliga platser. Stöldskyddet i en släpvagnsförsäkring hjälper till att täcka kostnaden för att ersätta din släpvagn om den blir stulen.

Rättsskydd: Detta är en ofta förbisedd men viktig del av en släpvagnsförsäkring. Om du hamnar i en rättstvist relaterad till din släpvagn, till exempel om någon skadar din släpvagn och vägrar att betala för skadan, kan rättsskyddet hjälpa till att täcka dina juridiska kostnader.

Vagnskadeförsäkring: Denna del av försäkringen skyddar din släpvagn mot skador som uppstår vid en trafikolycka. Det spelar ingen roll om det är din egen eller någon annans fel, vagnskadeförsäkringen hjälper till att täcka kostnaderna för reparationer.

Allriskförsäkring: Detta är ett extra skydd som kan läggas till i din försäkring. Allriskförsäkringen täcker skador som inte täcks av de andra delarna av försäkringen, såsom vandalism eller oväntade händelser såsom att ett träd faller på din släpvagn.

Det är viktigt att notera att precis som med alla försäkringsprodukter, kommer de exakta detaljerna i vad som ingår i din släpvagnsförsäkring att variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer och vilken typ av försäkring du tecknar. Så det är alltid en bra idé att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren innan du tecknar en släpvagnsförsäkring.

Köpguide

Tänk på detta när du ska köpa en Släpvagnsförsäkring?

Att välja rätt släpvagnsförsäkring är en viktig del av att äga en släpvagn. Det finns flera faktorer du bör överväga när du jämför olika alternativ. Här är en mer detaljerad guide för att hjälpa dig att navigera genom processen:

 1. Täckningsomfattning: Det första du ska titta på är vilken typ av skydd försäkringen erbjuder. Alla försäkringar kommer att ha viss grundläggande täckning, men detaljerna i denna täckning kan variera mycket. Till exempel kan vissa försäkringar endast täcka skador orsakade av olyckor, medan andra kan inkludera skydd mot brand, stöld, vandalism och även vissa typer av naturskador. Så det är viktigt att noggrant läsa igenom policydokumenten och se till att du förstår exakt vad som täcks.
 2. Självrisk: Självrisken är det belopp du måste betala ur egen ficka innan försäkringsbolaget börjar betala för skador. Generellt sett, ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir din premie. Men kom ihåg att om du behöver göra ett anspråk, kommer du att behöva betala den självrisk först. Så välj ett belopp som du känner att du skulle kunna hantera i händelse av en olycka.
 3. Pris: Kostnaden för släpvagnsförsäkring kan variera mycket beroende på en rad olika faktorer, inklusive släpvagnens ålder och värde, hur du använder den, och vilken typ av täckning du vill ha. Det är alltid en bra idé att få offerter från flera olika försäkringsbolag så att du kan jämföra priser och se till att du får bästa möjliga värde för pengarna.
 4. Kundservice: Kundservice är en annan viktig faktor att överväga. Om du någonsin behöver göra ett anspråk, vill du vara säker på att försäkringsbolaget kommer att vara lyhört och hjälpsamt. Kolla på recensioner och betyg online för att få en känsla för hur företaget behandlar sina kunder.
 5. Extra skydd: Slutligen kan vissa försäkringsbolag erbjuda extra skydd som tillägg till den grundläggande släpvagnsförsäkringen. Detta kan inkludera saker som vägassistans, ersättning för personliga tillhörigheter i släpvagnen, och skydd mot olyckor när du reser utomlands med din släpvagn. Även om dessa tillägg kan öka kostnaden för din försäkring lite, kan de ge dig extra lugn och skydd.

Att välja rätt släpvagnsförsäkring kan ta lite tid och forskning, men det är definitivt värt ansträngningen. Med rätt försäkring på plats, kan du känna dig trygg i vetskapen om att du är skyddad mot oväntade kostnader och problem.

Hur byter man en Släpvagnsförsäkring?

Att byta släpvagnsförsäkring kan vara en relativt enkel process. Här är några steg du kan följa:

Granska din nuvarande försäkring: Innan du börjar söka efter en ny försäkring, bör du noggrant granska din nuvarande släpvagnsförsäkring för att förstå vad den täcker och vad den kostar. Detta hjälper dig att bestämma vad du letar efter i en ny försäkring.

Jämför alternativ: Nästa steg är att jämföra olika släpvagnsförsäkringar. Du kan göra detta genom att söka på webben eller använda en försäkringsjämförelsesida. När du jämför alternativ, tänk på både pris och omfattning.

Ansök om ny försäkring: När du har hittat en försäkring som du gillar, kan du ansöka om den direkt på försäkringsbolagets webbplats. Processen varierar mellan olika bolag, men du kommer generellt behöva ge information om din släpvagn och dina personliga uppgifter.

Avsluta din gamla försäkring: När din nya försäkring har godkänts, är det dags att avsluta din gamla försäkring. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och meddela dem att du vill avsluta din försäkring. Se till att du gör detta efter att din nya försäkring har börjat gälla för att undvika en period utan täckning.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad är en släpvagnsförsäkring?

En släpvagnsförsäkring är en försäkring som täcker skador på eller stöld av din släpvagn. Den kan också täcka skador som din släpvagn kan förorsaka på andra personer eller egendom.

Vad ska jag göra om min släpvagn blir stulen?

Om din släpvagn blir stulen, bör du omedelbart anmäla detta till polisen och sedan till ditt försäkringsbolag. Du kommer att behöva ge dem information om när och var stölden inträffade, samt eventuella bevis du har, som till exempel vittnesmål eller övervakningsbilder.

Behöver jag en separat försäkring för min släpvagn?

Ja, i de flesta fall behöver du en separat försäkring för din släpvagn. Din bilförsäkring täcker inte skador på eller stöld av din släpvagn.

Hur beräknas premien för min släpvagnsförsäkring?

Premien för din släpvagnsförsäkring beror på flera faktorer, inklusive släpvagnens värde, dess användning (till exempel om det är en husvagn eller en båttrailer), och eventuella tilläggsförsäkringar du väljer.