Hundförsäkring

Hundförsäkring bäst i test 2024

Bästa Hundförsäkringen 2024

Hundförsäkringar är ett viktigt skydd för alla hundägare. Precis som människor kan våra fyrbenta vänner drabbas av sjukdomar, olyckor och andra oförutsedda händelser. En hundförsäkring ger dig ekonomisk trygghet om din hund skulle bli sjuk eller skadad, och säkerställer att din bästa vän får den vård den behöver utan att du behöver oroa dig för de ekonomiska konsekvenserna. På vår sida kan ni jämföra hundförsäkring och sedan välja den bästa hundförsäkring.

bästa hundförsäkringen

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Hundförsäkring

 1. Lassie
 2. Hedvig
 3. ICA
 4. Furry Champ
 5. Svedea

Lassie

Lassie
Hundförsäkring

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val för dem som söker robust, pålitligt och prisvärt skydd för sina fyrbenta vänner. Med tre olika paket att välja mellan – Mini, Mellan och Stor – erbjuder Lassie en försäkringslösning för varje budget och behov.

Hundförsäkringen från Lassie är bäst i test för i år hos oss på Forsakran.se Anledning är främst de höga ersättningarna samt att det trots detta är en mycket prisvärd hundförsäkring

Fördelar:

 • Omfattande täckning
 • Bäst i test
 • Högsta ersättning

Välj mellan 30 000, 60 000 eller Lassie Stor på 160 000 kr.

5 star
Se ditt pris


Läs mer om Lassie hundförsäkring

hedvig

Hedvig
Hundförsäkring

Hedvig hundförsäkring är ett utmärkt alternativ för hundägare som söker omfattande och prisvärd försäkring. Med sitt fokus på digital innovation och kundvänlighet, erbjuder Hedvig en försäkringstjänst som är både modern och pålitlig.

Hedvig hundförsäkring erbjuder 3 olika försäkringar att välja mellan, så det finns en hundförsäkring för alla budgetar. Välj mellan 30 000, 60 000 eller Premium på 160 000 kr.

Fördelar:

 • Från 0 kr i självrisk
 • Prisvärd
 • 160 000 kr

En fördel är att man kan välja 0 kronor i fast självrisk.

5 star
Se ditt pris


Läs mer om Hedvig hundförsäkring

ICA

ICA
Hundförsäkring

ICA hundförsäkring är ett mycket bra val för den som är ICA kund eller söker en mycket prisvärd hundförsäkring. ICA erbjuder en mycket flexibel hundförsäkring, både på belopp och på självrisker.

ICA hundförsäkring har faktiskt 4 olika storlekar att välja mellan. Det finns 30 000, 60 000, 90 000 och 150 000 kr att välja mellan. Detta samtidigt som du kan styra dina självrisker väldigt bra.

Fördelar:

 • Flexibel
 • Billig hundförsäkring
 • Bonus

Många val att välja mellan vid självrisker och ersättningsbelopp. Genom detta kan man styra sin premie väldigt bra.

5 star
Se ditt pris


Läs mer om ICA hundförsäkring

FurryChamp

FurryChamp Hundförsäkring

FurryChamp är en ganska ny försäkringsgivare i Sverige med hundförsäkringar. De satsar en hel del på att inte krångla till försäkringar, vilket gör det lätt för dig som ska teckna en försäkring att förstå innehållet.

Du kan välja mellan ett ersättningsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 kronor.

Fördelar:

 • Enkel försäkring att förstå
 • Bra priser
 • Snabb ersättning

Läs mer om FurryChamp hundförsäkring

Furrychamp hund

FurryChamp Hundförsäkring

En smidig och enkel hundförsäkring med ett stort skydd. Perfekt för den som vill ha en prisvärd hundförsäkring med ett ersättningsbelopp på 60 000 kronor

Se ditt pris
5 star
Svedea

Svedea Hundförsäkring

Svedea hundförsäkring är en utmärkt lösning för dem som vill ge sina fyrbenta vänner bästa möjliga skydd. Med ett brett utbud av försäkringsalternativ och ett starkt engagemang för kundnöjdhet, är det inte svårt att se varför Svedea har blivit rankad som nummer ett i kundnöjdhet inom djurförsäkring enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Fördelar:

 • Utmärkt kundservice
 • Smidig direktreglering
 • Bra skydd

Välj mellan 30 000, 60 000 eller 90 000 kr.

Läs mer om Svedea hundförsäkring

Svedea hund

Svedea Hundförsäkring

Gott om valmöjligheter inom både självrisker och ersättningsnivåer. Alltid en bra kundservice, samt en riktigt bra jakthundsförsäkring.

Se ditt pris
4 star

Den bästa hundförsäkringen

Vilken är den bästa hundförsäkringen?

Lassie är den bästa hundförsäkringen 2024
Detta efter att ha noggrant jämfört alla tillgängliga hundförsäkringar på marknaden. Lassie Stor hundförsäkring klarade sig allra bäst i vår jämförelse och test av alla hundförsäkringar. Lassie fick högsta möjliga betyg på 5 av 5 möjliga. Detta beror på dess flexibla och mycket omfattande täckning som dessutom inte begränsas av ras-specifika förhållanden, samt det högsta beloppet som finns tillgängliga på marknaden. Lassie erbjuder dessutom en rad olika försäkringsalternativ, med tre olika nivåer att välja mellan.

Se pris Lassie hundförsäkring
Fördelar med att välja den bästa hundförsäkringen

Att välja den bästa hundförsäkringen kan ge en rad fördelar.

Bra skydd: En kvalitativ hundförsäkring erbjuder omfattande skydd för din hunds hälsa. Detta innebär att allt från rutinmässiga veterinärbesök till akuta sjukdomsfall och olyckor kan täckas, vilket säkerställer att din hund får den vård den behöver när den behöver det som mest. Vissa försäkringar kan även täcka behandlingar för kroniska eller långvariga tillstånd, vilket kan vara ovärderligt för hundar med pågående hälsoproblem.

Ekonomisk trygghet: Med en bra hundförsäkring behöver du inte oroa dig för de höga kostnaderna för veterinärvård. Oavsett om det handlar om en oväntad olycka eller en plötslig sjukdom, kan du vara trygg i vetskapen om att din försäkring kommer att täcka kostnaderna. Detta kan bidra till att minska den finansiella stressen av att ta hand om en sjuk hund, och gör att du kan fokusera på det viktigaste – din hunds återhämtning.

Bra support: Ett bra försäkringsbolag erbjuder mer än bara ekonomiskt skydd – de erbjuder också stöd och rådgivning när du behöver det som mest. Detta kan inkludera allt från att hjälpa dig att förstå din policy, till att ge råd om hur du gör ett anspråk. Dessutom kan vissa försäkringsbolag även erbjuda tillgång till veterinärsupport dygnet runt, vilket kan vara ovärderligt i en nödsituation.

Att välja rätt hundförsäkring är en viktig del av att vara en ansvarsfull husdjursägare. Genom att jämföra olika alternativ och välja en hundförsäkring som passar både dina och din hunds behov, kan du se till att din fyrbenta vän får det skydd den förtjänar.

bästa hundförsäkringen

hundförsäkring jämförelse

Jämför hundförsäkringar

Så har vi jämfört hundförsäkringar

Vi har genomfört en omfattande jämförelse av alla tillgängliga hundförsäkringar på marknaden. Vi började med att samla in detaljerad information om varje hundförsäkring, inklusive allt som täcks, kostnaden för premierna, självrisk och eventuella begränsningar eller undantag.
Vi tittade också på varje försäkringsbolags rykte och kundrecensioner för att få en uppfattning om deras kundservice och pålitlighet. För att göra detta har vi granskat online recensioner och betyg, samt konsulterat med experter inom husdjursvårdsindustrin.
För att jämföra priser, tog vi hänsyn till både månadskostnaden och vad som ingår i varje hundförsäkring. Vi tittade på vilka behandlingar och tjänster som täcks, från rutinmässig förebyggande vård till akutvård och specialiserade behandlingar.
Slutligen beaktade vi varje hundförsäkrings flexibilitet och anpassningsbarhet. Vi undersökte om försäkringsbolagen erbjöd anpassade försäkringar baserade på en hunds specifika behov och riskfaktorer, samt om det var möjligt att ändra eller uppgradera täckningen över tid.
Genom att jämföra dessa faktorer kunde vi få en heltäckande bild av vad varje hundförsäkring har att erbjuda och hur de står sig mot konkurrensen.

Jämför hundförsäkring

Jämför hundförsäkring

Jämförelse av hundförsäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygMaxersättningSjälvriskperiodSe ditt pris
Lassie5/5160 000 kr365 dagarSe pris
Hedvig4.9/5160 000 kr365 dagarSe pris
ICA4.9/5150 000 kr130 dagarSe pris
FurryChamp4.9/560 000 kr365 dagarSe pris
Svedea4.8/590 000 kr130 dagarSe pris
Folksam4.7/5120 000 kr365 dagarSe pris
Agria4.6/5150 000 kr365 dagarSe pris
Sveland4.6/5140 000 kr125 dagarSe pris
IF4.5/590 000 kr125 dagarSe pris
Trygg Hansa4.5/5120 000 kr180 dagarSe pris
Dina Försäkringar4.4/5120 000 kr120 dagarSe pris

Tänk på detta

Tänk på detta innan du tecknar en hundförsäkring

Att teckna en hundförsäkring är ett viktigt steg för att skydda din hunds hälsa och ditt eget ekonomiska välbefinnande. Här är några saker du bör tänka på innan du tecknar en hundförsäkring:

Jämför olika försäkringsbolag: Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan, och alla erbjuder olika typer av täckning. Jämför priser, villkor och vad som ingår i varje policy för att hitta den som bäst passar dina och din hunds behov.

Förstå vad som täcks: Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå exakt vad som täcks och vad som inte gör det. Vissa försäkringar kan till exempel inte täcka vissa raser, åldrar, eller specifika sjukdomar eller tillstånd.

Tänk på kostnaden: Försäkringspremier kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din hunds ras, ålder och hälsotillstånd. Tänk på att den billigaste försäkringen inte alltid är det bästa valet – det är oftast värt att betala lite mer för omfattande täckning.

Kolla upp försäkringsbolagets rykte: Kolla recensioner och kundomdömen för att se hur andra hundägare har upplevt att arbeta med försäkringsbolaget. Detta kan ge dig en bra indikation på företagets kundservice och hur snabbt och effektivt de hanterar anspråk.

Tänk på framtiden: Din hunds hälsobehov kommer sannolikt att ändras över tid, så det är viktigt att välja en försäkring som kan anpassas efter dessa förändringar. Se till att din försäkring har flexibilitet att ändra täckning om det behövs.

Kom ihåg att hundförsäkring är en investering i din hunds hälsa och lycka. Genom att ta dig tid att göra din forskning kan du hitta en hundförsäkring som ger dig allt du behöver till ett en bra månadskostnad
Jämför hundförsäkring snabbt och enkelt

Välj rätt försäkring

hundförsäkring innehåll

Vad ingår i en hundförsäkring?

En hundförsäkring ger dig ekonomisk trygghet och säkerställer att din hund får bästa möjliga vård.

Veterinärrådgivning
Veterinärrådgivning är inte bara en viktig del av hundförsäkringen, utan också en ovärderlig resurs för varje hundägare. Den ger dig tillgång till expertkunskaper och råd när du behöver det mest. Att ha tillgång till veterinärrådgivning innebär att du kan få svar på dina frågor om din hunds hälsa, beteende och välbefinnande direkt från en expert. Detta kan inkludera allt från kost- och träningsråd till mer specifika frågor om sjukdomar och skador. Det kan även hjälpa dig att förstå vilka symptom som kan vara tecken på allvarliga hälsoproblem och vilka som kanske bara är en naturlig del av din hunds åldrande.
Ett av de största fördelarna med veterinärrådgivning är att det kan ge dig en bättre förståelse för hur du bäst tar hand om din hund. Förutom att ge råd om specifika medicinska problem eller hälsotillstånd, kan en veterinär också erbjuda tips och råd om allt från korrekt näring och motion till mental stimulans och socialisering. Detta kan hjälpa dig att ge din hund ett långt, hälsosamt och lyckligt liv.

Veterinärsvårdssamtal
Fria veterinärsvårdssamtal via FirstVet: FirstVet erbjuder digitala veterinärbesök och i vissa försäkringar ingår fria samtal. Detta betyder att du kan få rådgivning, diagnos och till och med behandlingsrekommendationer utan att behöva lämna ditt hem. Detta är särskilt användbart under natten, helgdagar eller andra tider när det kan vara svårt att snabbt få tag på en lokal veterinär.


Akutvård
Akutvård täckning är en av de mest kritiska delarna av en hundförsäkring. Om din hund plötsligt blir allvarligt sjuk eller skadad, kan den behöva akut medicinsk vård – och det är här denna del av försäkringen kommer in. Akutvård innebär omedelbar, intensiv medicinsk behandling för att stabilisera ett livshotande tillstånd, lindra smärta eller förhindra ytterligare hälsokomplikationer. Detta kan involvera en rad olika medicinska ingrepp, inklusive men inte begränsat till kirurgi, sjukhusvistelse, intensivvård, röntgen, laboratorietester, medicinering och nödvändiga behandlingar för att stabilisera din hunds tillstånd.
Kostnaderna för akutvård kan snabbt bli överväldigande, särskilt om din hund behöver specialiserad behandling eller långvarig sjukhusvård. Med akutvårdstäckning i din hundförsäkring kan du dock få ekonomisk hjälp för att hantera dessa kostnader. Detta kan göra en stor skillnad när det gäller att ge din hund den bästa möjliga chansen till återhämtning.
Men akutvårdstäckning handlar inte bara om ekonomiskt stöd. Att veta att din hundförsäkring inkluderar akutvård kan också ge dig viktig sinnesro. Om olyckan skulle vara framme, kan du fokusera på det som verkligen räknas – att se till att din hund får den vård den behöver – snarare än att oroa dig för hur du ska betala för det.

Dolda fel
Täckning för dolda fel är en särskilt viktig del av hundförsäkringen. Denna del av försäkringen täcker kostnader för behandling av sjukdomar eller skador som inte var kända vid tidpunkten för försäkringens tecknande. Detta kan vara avgörande om du har adopterat en hund vars medicinska historia du inte känner till helt och hållet, eller om du har köpt en hund från en uppfödare och det visar sig att hunden har en genetisk sjukdom eller en tidigare oupptäckt skada.
Att upptäcka att din hund har en okänd sjukdom eller skada kan vara en stressande och hjärtskärande upplevelse. Utöver oron för din hunds hälsa, kan du också ställas inför betydande oväntade veterinärkostnader. Med täckning för dolda fel i din hundförsäkring kan du få ekonomiskt stöd för att hantera dessa kostnader, vilket kan ge både dig och din hund en bättre chans att hantera situationen.

Tandvård
Tandvård är en oumbärlig del av den totala hälso- och sjukvården för din hund. Precis som hos människor kan dålig oral hygien hos hundar leda till en mängd olika hälsoproblem, inklusive smärtsamma tandinfektioner, tandlossning och i allvarliga fall, systemiska sjukdomar som hjärtsjukdomar och njursvikt.
Enligt Evidensia och AniCura, två ledande leverantörer av veterinärtjänster, har uppmärksamheten på hundars orala hälsa ökat betydligt under de senaste 10 till 15 åren. Detta beror på en ökad medvetenhet om vikten av god munhygien för hundars totala hälsa och välbefinnande.
Hundförsäkringar kan erbjuda täckning för en mängd olika tandvårdstjänster, inklusive men inte begränsat till professionell tandrengöring, extraktion av skadade eller sjuka tänder, behandling av tandköttssjukdomar och mer. Kostnaden för dessa tjänster kan variera beroende på vilken typ av vård din hund behöver samt din geografiska plats. Som ett exempel, Distriktsveterinärerna listar kostnaden för professionell tandrengöring, inklusive röntgen och narkos, till 3.340 kr

Avancerad diagnostik
Avancerad diagnostik är en viktig del av modern veterinärmedicin och kan vara avgörande för att ställa korrekta diagnoser, särskilt när det gäller komplexa sjukdomar. Denna del av hundförsäkringen täcker kostnaden för avancerade diagnostiska tester som magnetisk resonanstomografi (MR), datortomografi (CT), ultraljud, endoskopi, och mer.
MR och CT skanningar är två av de mest kraftfulla verktygen i veterinärernas arsenal för att diagnostisera och behandla ett brett spektrum av hälsotillstånd. De tillhandahåller detaljerade, tredimensionella bilder av kroppens inre strukturer, vilket gör det möjligt för veterinärer att se detaljer som inte kan ses med traditionella röntgenbilder.
Men medan dessa tester är oerhört värdefulla kan de också vara dyra. En MR-skanning för en hund kan kostar mellan 10 000 och 15 000 kr, medan en CT-skanning kan kosta mellan 5 000 och 10 000 kr, beroende på var du bor och vilken klinik du går till.
Genom att inkludera täckning för avancerad diagnostik i din hundförsäkring kan du säkerställa att du har ekonomiskt stöd om din hund någonsin behöver dessa typer av tester. Detta kan ge dig sinnesro och friheten att fokusera på det som är viktigast – att ta hand om din hund och se till att den får den bästa möjliga vård.

Cancerbehandling
Cancer är en av de mest allvarliga sjukdomarna som kan drabba en hund, och behandlingen kan vara komplex och kostsam. Enligt AniCura, en av Europas ledande leverantörer av högkvalitativ veterinärvård, varierar kostnaden för cancerbehandling kraftigt beroende på vilken typ av cancer det är, vilken behandling som väljs och hur många behandlingar som behövs. Kostnaden kan sträcka sig från några tusen kronor till flera tiotusen kronor. Att ha en hundförsäkring som täcker cancerbehandling kan ge dig ett större lugn i att veta att du har ekonomiskt stöd om din hund någonsin skulle diagnostiseras med denna fruktade sjukdom. Detta kan hjälpa dig att fokusera på det som verkligen räknas – att ta hand om din hund och se till att den får den bästa möjliga vård

Läkemedel
Läkemedel är en central del av många behandlingsplaner för hundar, oavsett om det gäller att bekämpa en akut infektion med antibiotika eller att hantera ett kroniskt tillstånd som hjärtsjukdom, allergier, eller artrit. Kostnaden för dessa läkemedel kan dock snabbt bli betydande, särskilt om din hund behöver långvarig eller livslång medicinering.

 • En hundförsäkring som inkluderar täckning för läkemedel kan ersätta kostnaderna för receptbelagda läkemedel som ordinerats av en veterinär. Detta kan inkludera:
 • Antibiotika för att behandla bakteriella infektioner
 • Smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel för att hantera smärta och inflammation
 • Mediciner för att kontrollera kroniska tillstånd som hjärtsjukdom, njursjukdom, diabetes, eller epilepsi
 • Allergimediciner för att hantera allergiska reaktioner
 • Hormonbehandlingar för tillstånd som hypotyreos eller Cushings sjukdom
 • Cancerläkemedel, inklusive kemoterapi och målriktade terapier

Medicinskt foder
Om din hund behöver speciellt foder på grund av en medicinsk åkomma, kan dessa kostnader täckas av försäkringen. Specialfoder kan vara nödvändigt för att hantera olika tillstånd, såsom njursjukdom, diabetes och allergier.

Rehabilitering
Efter en operation eller skada kan din hund behöva rehabilitering, såsom fysioterapi, hydroterapi eller akupunktur. Dessa kostnader kan täckas av försäkringen. Rehabilitering kan spela en avgörande roll i din hunds återhämtning och bidra till att återställa dess rörelseförmåga och livskvalitet.

Beteendebehandlingar
Om din hund behöver professionell hjälp för beteendeproblem, som till exempel aggression eller separationsångest, kan försäkringen täcka dessa kostnader. Beteendeproblem kan påverka din hunds välbefinnande och livskvalitet, och professionell beteendebehandling kan hjälpa till att lösa dessa problem.

Befintliga sjukdomar eller skador
Vissa försäkringar kan inkludera skydd för befintliga sjukdomar eller skador, men det är vanligt att dessa villkor varierar mellan olika försäkringsbolag. Det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringens villkor och eventuellt diskutera detta med försäkringsbolaget.

Självriskperiod
Självriskperioden är den tid som du endast betalar den fasta självrisken en gång. Med andra ord om din hundförsäkring har en självriskperiod på 365 dagar så betalar du endast den fasta självrisken en gång under denna tid oavsett hur många gånger du söker veterinärvård. Den rörliga delen däremot betalas varje gång. Det är med andra ord bättre att ha en så lång som möjlig självriskperiod.

Innehåll hundförsäkring

Hur byter man en hundförsäkring?

Att byta hundförsäkring kan vara en enkel process, men det finns några steg du bör följa för att säkerställa att övergången är smidig och att din hund fortsätter att ha lämpligt skydd:
Jämför priser och villkor: Innan du byter hundförsäkring, bör du jämföra priser och villkor hos olika försäkringsbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris och täckning.
Kontrollera dina nuvarande hundförsäkringsvillkor: Det är viktigt att notera att djurförsäkringar vanligtvis är ettåriga avtal. Du kan oftast byta försäkringsbolag på din försäkring i samband med huvudförfallodagen, dagen då din nuvarande policy löper ut.
Se upp för potentiella risker: Om din hund har en tidigare sjukdomshistoria kan det finnas risker med att byta försäkring. Det nya försäkringsbolaget kommer inte att ersätta skador eller sjukdomar som redan har diagnostiserats.
Byt försäkringsbolag: När du har valt en ny försäkring kan du byta antingen genom att teckna en ny försäkring med det nya försäkringsbolaget eller genom att byta inom ditt nuvarande försäkringsbolag.
Äldre hundar: Om din hund är äldre kan det finnas ytterligare faktorer att tänka på vid byte av försäkring, till exempel om hunden har behandlats för sjukdom eller skada.
Kom ihåg att det är viktigt att noggrant läsa alla villkor och föreskrifter innan du byter försäkring för att säkerställa att du förstår vad du tecknar och att din hund kommer att ha det skydd den behöver.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad täcker en hundförsäkring?

En hundförsäkring täcker oftast kostnader för veterinärvård om din hund blir sjuk eller skadad. Det kan innefatta allt från rutinmässiga check-ups och vaccinationer till akuta operationer och långvariga behandlingar.

Hur mycket kostar en hundförsäkring?

Kostnaden för en hundförsäkring varierar beroende på flera faktorer som din hunds ras, ålder, storlek och hälsotillstånd, samt vilken typ av täckning du vill ha. Men normalt kostar en lagom stor hundförsäkring 500 kronor i månaden.

När bör jag teckna en försäkring för min hund?

Ju tidigare desto bättre. Försäkringsskyddet börjar gälla direkt vid tecknandet och det är bäst att ha försäkringen på plats innan din hund blir sjuk eller skadad.

Finns det några begränsningar med hundförsäkringar?

Ja, de flesta hundförsäkringar har vissa begränsningar. Till exempel kanske de inte täcker förhållanden som din hund hade innan du tecknade försäkringen, eller de kan ha en maximal åldersgräns.