Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkring bäst i test 2024

Bästa Bostadsrättsförsäkring 2024

Bostadsrättsförsäkring är en viktig del av att skydda ditt hem och din ekonomi. Som bostadsrättshavare har du ett ansvar för din lägenhet och de saker som finns i den, vilket gör en bostadsrättsförsäkring till ett nödvändigt skyddsnät. Denna försäkring täcker inte bara personliga ägodelar vid exempelvis stöld eller brand, utan även vissa delar av själva lägenheten som inte täcks av föreningens fastighetsförsäkring. Den kan även erbjuda skydd vid juridiska tvister, identitetsstöld och till och med reseskydd. Men att navigera bland alla bostadsrättsförsäkringar kan vara utmanande. Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan, var och en med sina egna villkor, priser och fördelar. Därför är det viktigt att förstå vad en bostadsrättsförsäkring faktiskt innebär, vad den täcker, och hur du kan hitta den bästa försäkringen för just dina behov.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Bostadsrättsförsäkring

 1. Hedvig Bostadsrättsförsäkring
 2. ICA Bostadsrättsförsäkring
 3. Gofido Bostadsrättsförsäkring
 4. Sensor Bostadsrättsförsäkring
 5. Gjensidige Bostadsrättsförsäkring

hedvig

Hedvig Bostadsrättsförsäkring

Hedvig erbjuder en bostadsrättsförsäkring som är omfattande och anpassad för att passa dagens livsstil. Försäkringen ger skydd för både din lägenhet och dina personliga tillhörigheter, vilket ger ett välbehövligt lager av ekonomiskt skydd.

En av styrkorna med Hedvigs bostadsrättsförsäkring är dess inkludering av ett bostadsrättstillägg. Detta tillägg ger extra skydd för skador på lägenheten, vilket kan vara särskilt värdefullt om något oväntat skulle inträffa. Detta ger ytterligare trygghet för bostadsrättsinnehavare.

Fördelar:

 • Bra skydd
 • Mycket prisvärd
 • Bäst i test

Försäkringen inkluderar också en drulleförsäkring, eller all-risk försäkring, som skyddar mot plötsliga och oförutsedda skador på personliga tillhörigheter. Drulleförsäkringen är särskilt användbar eftersom den täcker olyckor som kan inträffa i det dagliga livet, vilket innebär att du har ett omfattande skydd för dina ägodelar.

Läs mer om Hedvig Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsakring

Hedvig Bostadsrättsförsäkring

Hedvigs bostadsrättsförsäkring en omfattande och modern försäkringslösning som är anpassad för att passa dagens livsstil. Med dess extra tillägg och inkluderingar, ger det ett starkt skyddsnät för både din lägenhet och dina personliga tillhörigheter

Se ditt pris
5 star
ICA

ICA Bostadsrättsförsäkring

ICA Bostadsrättsförsäkring är en omfattande försäkring utformad för att möta behoven hos bostadsrättsinnehavare. Försäkringen erbjuder ett brett spektrum av skydd för personliga tillhörigheter, allrisk-täckning, reseskydd och ersättning för skadade vitvaror.

Fördelar:

 • 4,4 i betyg av konsumenternas
 • Bra reseskydd
 • Drulle

ICA Bostadsrättsförsäkring är ett robust och flexibelt alternativ för de som söker omfattande skydd för sin bostadsrätt.

Läs mer om ICA Bostadsrättsförsäkring

ICA bostad

ICA Bostadsrättsförsäkring

För lojala ICA-kunder finns det extra fördelar, som bonuspoäng och bonusbetalningar för att ha flera försäkringar.

Se ditt pris
5 star
Gofido

Gofido Bostadsrättsförsäkring

Gofido är ett företag som erbjuder hemförsäkring för bostadsrätter. Försäkringen täcker skador i lägenheten, som vattenläckor från en diskmaskin, stulna föremål och olyckor som resulterar i ansvarsskyldighet.

Fördelar:

 • Flexibel
 • Betala inte mer än du behöver
 • Goda omdömen

Det som verkligen utmärker Gofido är deras flexibla försäkringsalternativ. De erbjuder skräddarsydda lösningar anpassade efter individens behov, vilket säkerställer att du bara betalar för de föremål du äger.

Läs mer om Gofido Bostadsrättsförsäkring

Gofido

Gofido Bostadsrättsförsäkring

Att ha hemförsäkring rekommenderas starkt, särskilt för bostadsrättsägare, eftersom det kan förhindra kostsamma utgifter vid olyckor eller skador.

Se ditt pris
5 star
Sensor försäkring

Sensor Bostadsrättsförsäkring

Sensor Försäkring erbjuder en bostadsrättsförsäkring som syftar till att ge omfattande skydd för din bostadsrätt. De fokuserar på att erbjuda enkel och överskådlig försäkring, vilket gör det lätt för kunderna att förstå vad deras försäkring faktiskt innebär.

Fördelar:

Sensor Försäkrings bostadsrättsförsäkring är ett solid alternativ för de som söker omfattande skydd för sin bostadsrätt. De erbjuder en rad skydd och tjänster som kan ge dig sinnesro om olyckan skulle vara framme.

Läs mer om Sensor Bostadsrättsförsäkring

sensor

Sensor Bostadsrättsförsäkring

En av de mest framträdande egenskaperna med Sensor Försäkrings bostadsrättsförsäkring är dess omfattande skydd

Se ditt pris
4 star
Gjensidige

Gjensidige Bostadsrättsförsäkring

Gjensidige erbjuder en bostadsrättsförsäkring som är skräddarsydd för bostadsrättsföreningar. I grundskyddet ingår egendom, ansvar och avbrott, vilket ger ett omfattande skydd för föreningens fastigheter och verksamhet.

Fördelar:

 • Stort skydd
 • Bra support
 • Flexibelt skydd

Gjensidige är ett norskt försäkringsbolag som erbjuder icke-livförsäkringsprodukter i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum.

Läs mer om Gjensidige Bostadsrättsförsäkring

Gjensidige

Gjensidige Bostadsrättsförsäkring

Gjensidiges bostadsrättsförsäkring erbjuder ett omfattande och flexibelt skydd för bostadsrättsföreningar.

Se ditt pris
4 star

Fördelar med bästa Bostadsrättsförsäkring

Fördelar med att välja den bästa Bostadsrättsförsäkring

Att välja den bästa bostadsrättsförsäkringen för dina specifika behov kommer med flera fördelar. Här är två av de mest framträdande:

Ekonomisk trygghet: Den främsta fördelen med att ha en bra bostadsrättsförsäkring är den ekonomiska tryggheten den ger. Oavsett om det är skador på din lägenhet, stöld av personliga tillhörigheter, eller juridiska kostnader som uppstår från en tvist, kan rätt försäkring täcka dessa oväntade utgifter. Detta kan spara dig från stora ekonomiska bördor och ge dig sinnesro.

Anpassningsbarhet: Den bästa bostadsrättsförsäkringen är den som bäst passar dina individuella behov. Många försäkringsbolag erbjuder anpassningsbara planer där du kan välja vilka delar du vill ska ingå i din försäkring. Detta innebär att du kan skräddarsy din försäkring för att inkludera det skydd du behöver mest, vare sig det är extra skydd för värdefulla ägodelar, skydd för juridiska tvister eller utökad reseskydd. På så sätt betalar du bara för det skydd du faktiskt behöver.

Välj rätt försäkring

Bostadsrättsförsäkring jämförelse

Jämför Bostadsrättsförsäkring

Att hitta rätt bostadsrättsförsäkring kan kännas som en utmaning, men med hjälp av vår omfattande jämförelse har vi gjort processen betydligt enklare för dig. Vi har granskat och jämfört bostadsrättsförsäkringar från olika försäkringsbolag för att ge dig en klar och tydlig översikt över vad de olika alternativen erbjuder.

Vi har tittat på flera viktiga faktorer i vår jämförelse. Dessa inkluderar priset på försäkringen, vilket kan variera beroende på lägenhetens storlek, ålder och belägenhet, samt vilka tillägg som väljs. Vi har även granskat omfattningen av varje försäkring, inklusive hur mycket ersättning de erbjuder, bindningstiden och självrisken.

För att göra det ännu enklare för dig att hitta den bästa bostadsrättsförsäkringen har vi även sammanställt expertbedömningar och poänglistor. Dessa ger dig en snabb överblick över vilka försäkringar som rekommenderas mest av experterna.

Genom att använda vår jämförelse kan du enkelt och snabbt jämföra olika bostadsrättsförsäkringar och hitta den som bäst passar dina behov och din budget. Det har aldrig varit enklare att hitta rätt bostadsrättsförsäkring!

Jämför Bostadsrättsförsäkring

Jämförelse av Bostadsrättsförsäkring

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
Hedvig4,8/54,8/54,8/5Se pris
ICA4,7/54,8/54,7/5Se pris
Gofido4,7/54,8/54,6/5Se pris
Sensor4,6/54,8/54,6/5Se pris
Gjensidige4,6/54,7/54,6/5Se pris

Bostadsrättsförsäkring innehåll

Vad ingår i en Bostadsrättsförsäkring?

En bostadsrättsförsäkring är en specifik typ av hemförsäkring som är designad för att passa behoven hos de som äger en bostadsrätt. Den är utformad för att ge ekonomiskt skydd mot en rad olika risker och oväntade händelser. Det finns flera komponenter i en bostadsrättsförsäkring, och varje del spelar en viktig roll i att säkerställa att du är ordentligt skyddad. Här är en mer detaljerad beskrivning av vad som ingår i en bostadsrättsförsäkring:

Skydd för personliga ägodelar: En central del av alla bostadsrättsförsäkringar är skyddet för dina personliga ägodelar. Detta inkluderar saker som möbler, kläder, elektronik, smycken och andra värdesaker. Om dessa föremål blir stulna, förstörda eller skadade på något sätt – till exempel genom brand, vattenskada eller inbrott – kan försäkringen ersätta kostnaden för att reparera eller ersätta dem.

Ansvarsskydd: Ansvarsskyddet i din bostadsrättsförsäkring skyddar dig om du råkar orsaka skada på andra personer eller deras egendom. Till exempel, om du skulle råka starta en brand som sprider sig till en grannes lägenhet, skulle detta skydd hjälpa till att täcka kostnaderna för skadorna.

Rättsskydd: Rättsskyddet i en bostadsrättsförsäkring ger ekonomiskt stöd om du skulle hamna i en juridisk tvist som är relaterad till din bostadsrätt. Detta kan inkludera tvister med din bostadsrättsförening, grannar eller andra parter. Försäkringen kan hjälpa till att täcka kostnader för juridisk rådgivning, advokatavgifter och eventuella rättegångskostnader.

Fast egendom och ytskikt: Bostadsrättsförsäkringen täcker också skador på de fasta delarna av din bostadsrätt, såsom köksskåp, badkar, inbyggda garderober och golv. Dessa delar av bostaden ansvarar du som bostadsrättsägare för och de är inte täckta av föreningens fastighetsförsäkring.

Reseskydd: Många bostadsrättsförsäkringar inkluderar även ett reseskydd. Detta skydd kan erbjuda ersättning om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under en resa. Det kan också ge ersättning för stulna eller förlorade personliga tillhörigheter under resan.

Det är viktigt att notera att exakt vad som ingår i en bostadsrättsförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och den specifika försäkring du väljer. Det är därför det är så viktigt att noggrant läsa igenom alla försäkringsvillkor innan du tecknar en försäkring.

Innehåll bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkring innehåll

Vad ingår i en Bostadsrättsförsäkring?

En bostadsrättsförsäkring är en specifik typ av hemförsäkring som är designad för att passa behoven hos de som äger en bostadsrätt. Den är utformad för att ge ekonomiskt skydd mot en rad olika risker och oväntade händelser. Det finns flera komponenter i en bostadsrättsförsäkring, och varje del spelar en viktig roll i att säkerställa att du är ordentligt skyddad. Här är en mer detaljerad beskrivning av vad som ingår i en bostadsrättsförsäkring:

Skydd för personliga ägodelar: En central del av alla bostadsrättsförsäkringar är skyddet för dina personliga ägodelar. Detta inkluderar saker som möbler, kläder, elektronik, smycken och andra värdesaker. Om dessa föremål blir stulna, förstörda eller skadade på något sätt – till exempel genom brand, vattenskada eller inbrott – kan försäkringen ersätta kostnaden för att reparera eller ersätta dem.

Ansvarsskydd: Ansvarsskyddet i din bostadsrättsförsäkring skyddar dig om du råkar orsaka skada på andra personer eller deras egendom. Till exempel, om du skulle råka starta en brand som sprider sig till en grannes lägenhet, skulle detta skydd hjälpa till att täcka kostnaderna för skadorna.

Rättsskydd: Rättsskyddet i en bostadsrättsförsäkring ger ekonomiskt stöd om du skulle hamna i en juridisk tvist som är relaterad till din bostadsrätt. Detta kan inkludera tvister med din bostadsrättsförening, grannar eller andra parter. Försäkringen kan hjälpa till att täcka kostnader för juridisk rådgivning, advokatavgifter och eventuella rättegångskostnader.

Fast egendom och ytskikt: Bostadsrättsförsäkringen täcker också skador på de fasta delarna av din bostadsrätt, såsom köksskåp, badkar, inbyggda garderober och golv. Dessa delar av bostaden ansvarar du som bostadsrättsägare för och de är inte täckta av föreningens fastighetsförsäkring.

Reseskydd: Många bostadsrättsförsäkringar inkluderar även ett reseskydd. Detta skydd kan erbjuda ersättning om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under en resa. Det kan också ge ersättning för stulna eller förlorade personliga tillhörigheter under resan.

Det är viktigt att notera att exakt vad som ingår i en bostadsrättsförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och den specifika försäkring du väljer. Det är därför det är så viktigt att noggrant läsa igenom alla försäkringsvillkor innan du tecknar en försäkring.

innehålll

Tänk på detta innan du tecknar en Bostadsrättsförsäkring

Köpguide Bostadsrättsförsäkring

Att köpa en bostadsrättsförsäkring är en viktig del av att äga ett hem. Det skyddar dig mot oväntade kostnader och ger dig trygghet att veta att du kan återhämta dig ekonomiskt om något oväntat händer. Här är en mer detaljerad guide för att hjälpa dig att navigera i processen:

 1. Förstå vad bostadsrättsförsäkring täcker:
  En bostadsrättsförsäkring är en typ av försäkring som skyddar dig mot ekonomiska förluster om ditt hem skadas eller förstörs. Detta kan inkludera skador orsakade av brand, storm, översvämning, inbrott och vandalism. Försäkringen kan också ge ekonomiskt skydd om du blir juridiskt ansvarig för personskador eller egendomsskador till tredje part. Dessutom kan vissa försäkringar inkludera rättsskydd, vilket kan vara till stor hjälp om du hamnar i en juridisk tvist.
 2. Bestäm vilken typ av täckning du behöver:
  När du överväger vilken typ av täckning du behöver, bör du fundera på vilka typer av risker du vill skydda dig mot, samt värdet på dina ägodelar. Kanske har du dyr elektronik, möbler eller smycken som skulle vara dyra att ersätta. Du kanske även vill överväga tilläggsförsäkringar för särskilda värdesaker, som konstverk eller antikviteter, som kanske inte täcks fullt ut av en standardförsäkring.
 3. Jämför olika försäkringsbolag:
  Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan, och varje bolag erbjuder olika typer av bostadsrättsförsäkringar med olika villkor. Det är viktigt att du tar dig tid att jämföra olika alternativ innan du gör ett beslut. Titta på priset, men också på vilket skydd de erbjuder, deras rykte för kundservice och hur snabbt de betalar ut ersättningar.
 4. Kontrollera självrisken:
  Självrisken är det belopp du behöver betala ur egen ficka innan försäkringen börjar betala. En högre självrisk kan leda till en lägre premie, men det innebär också att du kommer att behöva betala mer om något händer. Det är viktigt att välja en självrisk som du är bekväm med och som du har råd att betala om det värsta skulle hända.
 5. Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant:
  Innan du tecknar en försäkring, se till att du läser igenom alla försäkringsvillkor noggrant. Se till att du förstår vad som är täckt och vad som inte är det, samt eventuella begränsningar eller undantag som kan gälla.
 6. Kontakta försäkringsbolaget om du har frågor:
  Om det finns något i försäkringsvillkoren som du inte förstår, eller om du har några frågor om försäkringar, tveka inte att kontakta försäkringsbolaget direkt. De bör kunna förklara alla villkor för dig och svara på eventuella frågor du kan ha.

Genom att följa dessa steg kan du hitta en bostadsrättsförsäkring som ger dig det skydd du behöver till ett pris du har råd med.

kopguide

Hur byter man en Bostadsrättsförsäkring?

Att byta bostadsrättsförsäkring kan verka komplicerat, men det behöver inte vara det. Här är några enkla steg som kan hjälpa dig att smidigt byta din bostadsrättsförsäkring:

 1. Granska din befintliga försäkring: Innan du börjar söka efter en ny försäkring, ta dig tid att granska din nuvarande försäkring. Har du tillräckligt med skydd? Finns det områden där du behöver mer eller mindre skydd? Är du nöjd med kundservicen och självrisken?
 2. Fundera på dina täckningsbehov: Varje hem är unikt, så det är viktigt att du funderar på vad du specifikt behöver skydd för. Detta kan inkludera allt från skydd för dina ägodelar, ansvarsskydd, rättsskydd, till skydd för fasta egendom och ytskikt.
 3. Samla in offertförslag och jämför försäkringsbolag: Det finns många försäkringsbolag att välja mellan, så det är värt att begära offerter från flera olika bolag. När du har fått offerterna, jämför dem noggrant. Titta på priset, men även på vilket skydd de erbjuder och vilka villkor som gäller.
 4. Köp en ny försäkring innan du avslutar den gamla: När du har hittat en försäkring som passar dina behov, bör du köpa den nya försäkringen innan du avslutar din nuvarande försäkring. Detta för att undvika något lucka i ditt skydd.
 5. Avsluta din gamla försäkring: När du har säkerställt att din nya försäkring är på plats kan du avsluta din gamla försäkring. Kontakta ditt gamla försäkringsbolag och meddela dem att du vill säga upp din försäkring.

Att byta bostadsrättsförsäkring kan verka överväldigande, men genom att följa dessa steg kan du göra processen mycket enklare och snabbare.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad är en bostadsrättsförsäkring?

En bostadsrättsförsäkring är en typ av försäkring som skyddar dig ekonomiskt om något skulle hända med din bostadsrätt, till exempel vid skada till följd av brand, vattenläcka eller inbrott. Den täcker oftast även personliga tillhörigheter, ansvarsskydd och rättsskydd.

Vilken information behöver jag för att teckna en bostadsrättsförsäkring?

För att teckna en bostadsrättsförsäkring behöver du vanligtvis uppgifter om din bostadsrätt, inklusive storlek, antal rum, byggår och plats. Du kan också behöva ange information om eventuella säkerhetsåtgärder du har i din bostad.

Vad skiljer en bostadsrättsförsäkring från en hemförsäkring?

En bostadsrättsförsäkring är specifikt utformad för bostadsrätter och inkluderar ofta ett skydd för fasta egendomar och ytskikt i lägenheten, vilket en traditionell hemförsäkring vanligtvis inte gör.

Hur mycket kostar en bostadsrättsförsäkring?

Priset på en bostadsrättsförsäkring kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive bostadens storlek och plats, försäkringens omfattning samt dina individuella förhållanden. Det bästa sättet att få en uppfattning om kostnaden är att begära en offert från flera olika försäkringsbolag.