Hemförsäkring

Hemförsäkring bäst i test 2024

Bästa Hemförsäkring 2024

Hemförsäkring är en grundläggande skyddsåtgärd som varje hushåll bör ha. Den ger ekonomiskt skydd mot en mängd olika risker och oväntade händelser som kan drabba ditt hem och dina ägodelar. Från brand och vattenskador till stöld och personskador, täcker en hemförsäkring ofta både skador på byggnaden och förlust eller skada på innehållet i hemmet. Dessutom inkluderar många hemförsäkringar ansvarsförsäkring, vilket kan skydda dig om någon skulle bli skadad på din egendom och du skulle bli juridiskt ansvarig. Att förstå vad en hemförsäkring innebär och vad den täcker är avgörande för att säkerställa att du och ditt hem är tillräckligt skyddade. Här hittar ni årets bästa hemförsäkring.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Hemförsäkring

 1. Hedvig Hemförsäkring
 2. ICA Hemförsäkring
 3. Gofido Hemförsäkring
 4. Sensor Hemförsäkring
 5. Evoli Hemförsäkring
 6. Länsförsäkringar Hemförsäkring

hedvig

Hedvig Hemförsäkring

Hedvig Hemförsäkring är ett modernt och flexibelt alternativ för den som söker en omfattande hemförsäkring. Det som skiljer Hedvig från andra försäkringsbolag är att de inte har någon bindningstid, vilket ger kunden friheten att avsluta försäkringen när som helst. Dessutom bistår de med att säga upp eventuella tidigare försäkringar, vilket underlättar övergången.

En av de mest attraktiva aspekterna av Hedvig Hemförsäkring är det breda skyddet. Försäkringen täcker egendomsskydd, reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, ersättning för merkostnader samt skydd för personliga tillhörigheter. Detta innebär att du som kund kan känna dig trygg både i och utanför ditt hem.

Fördelar:

 • Ingen bindningstid
 • Bra skydd
 • Billig hemförsäkring

Hedvig Hemförsäkring erbjuder också skydd för ”lösöre”, vilket innebär personliga tillhörigheter som inte är permanent fästa vid fastigheten. Förlorade nycklar kan också ersättas, beroende på hur de förlorades.

Läs mer om Hedvig hemförsäkring

hemförsäkringar

Hedvig Hemförsäkring

En modern hemförsäkring utan krångel skulle vi nog sammanfatta Hedvig hemförsäkring. Ingen bindningstid och schyssta villkor är något vi gillar.

Se ditt pris
5 star
ICA

ICA Hemförsäkring

ICA Hemförsäkring är ett väletablerat och pålitligt alternativ för den som söker en omfattande hemförsäkring. Det som gör ICA:s hemförsäkring särskilt tilltalande är dess flexibilitet och bredd i skyddet.

Försäkringen täcker en mängd olika situationer, inklusive skador på egendom, juridiskt skydd och ansvarsskydd. Dessutom erbjuder de ersättning för merkostnader, vilket innebär att du kan få ersättning för extra kostnader som uppstår till följd av en skada, såsom boendekostnader om ditt hem blir obeboeligt.

Fördelar:

 • Rabatter för ICA kunder
 • Anpassningsbar
 • Bra betyg

Priset på ICA:s hemförsäkring varierar beroende på flera faktorer, inklusive bostadens storlek, belägenhet och antalet personer i hushållet. ICA erbjuder dock en tydlig och transparent prisstruktur, vilket gör det enkelt att förstå vad försäkringen kommer att kosta.

Läs mer om ICA hemförsäkring

hemförsäkringar

ICA Hemförsäkring

CA Hemförsäkring erbjuder ett omfattande skydd med möjlighet att anpassa efter individuella behov. Med inkluderade reseskydd och möjligheten att lägga till tilläggsförsäkringar, samt attraktiva rabatter för ICA-kunder, är detta ett starkt alternativ för alla som letar efter en hemförsäkring.

Se ditt pris
5 star
Gofido

Gofido Hemförsäkring

Gofido Hemförsäkring är ett innovativt och kundcentrerat alternativ för den som söker en skräddarsydd försäkringslösning. Gofido har tagit steget att bryta mot konventionella försäkringsmodeller och erbjuder istället en flexibel försäkring där du betalar endast för det du faktiskt behöver.

Fördelar:

 • Flexibel hemförsäkring
 • Enkel skadeanmälan
 • Prisvärd

En av de mest framträdande fördelarna med Gofido Hemförsäkring är dess flexibilitet. Du kan välja vilka delar som ska ingå i din försäkring, sätta din egen självrisk och anpassa försäkringen efter dina specifika behov. Detta gör Gofido till ett attraktivt alternativ för den som vill ha full kontroll över sin försäkring.

Läs mer om Gofido hemförsäkring

hemförsäkringar

Gofido Hemförsäkring

Gofido strävar efter att göra processen med att teckna och hantera din hemförsäkring så enkel som möjligt. Du kan göra en skadeanmälan på bara två minuter direkt på deras hemsida.

Se ditt pris
5 star
Sensor försäkring

Sensor Hemförsäkring

Sensor Hemförsäkring är en omfattande försäkringslösning som erbjuder skydd för både hem och personliga tillhörigheter. Med sin tydliga och transparenta prissättning, samt sina flexibla villkor, erbjuder Sensor ett starkt alternativ på försäkringsmarknaden.

Sensor Hemförsäkring erbjuder ett brett skydd som inkluderar egendomsskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. Dessutom täcker de extra kostnader som kan uppstå i samband med en skada, såsom boendekostnader om ditt hem blir obeboeligt.

Fördelar:

 • Reseskydd
 • Bra ersättningar
 • Bra betyg

Sensor Hemförsäkring erbjuder också ett generöst skydd för dina personliga tillhörigheter, både inom och utanför hemmet. Detta inkluderar allt från kläder och möbler till elektroniska enheter och smycken.

Läs mer om Sensor hemförsäkring

hemförsäkringar

Sensor Hemförsäkring

Sensor Hemförsäkring erbjuder ett omfattande skydd med en mängd olika fördelar. Med sitt inkluderade reseskydd, generösa täckning för personliga tillhörigheter och konkurrenskraftiga priser, är Sensor ett starkt alternativ för alla som letar efter en hemförsäkring.

Se ditt pris
5 star
Evoli hemförsäkring

Evoli Hemförsäkring

Evoli Hemförsäkring täcker alla vanliga skador både i och utanför hemmet, inklusive skador som kan uppstå under semestern eller på arbetsplatsen. Detta omfattande skydd innebär att du kan känna dig trygg oavsett var du befinner dig.

Priset på Evoli Hemförsäkring varierar beroende på flera faktorer, men med tanke på det stora antalet prisförslag de beräknar varje dag, verkar de vara engagerade i att erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Fördelar:

 • Flexibilitet
 • Bra omdömen

En stor fördel med Evoli är deras flexibilitet när det gäller typen av boende som försäkringen gäller för. Oavsett om du äger en bostadsrätt eller hyr din bostad, erbjuder Evoli samma trygga skydd. Detta gör dem till ett attraktivt alternativ för en mängd olika hushåll.

Läs mer om Evoli hemförsäkring

Evoli hemförsäkringar

Evoli Hemförsäkring

Evoli Hemförsäkring erbjuder ett brett och tryggt skydd för en mängd olika boendetyper.

Se ditt pris
4 star
Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Hemförsäkring

Länsförsäkringar Hemförsäkring är en omfattande försäkringslösning som erbjuder ett brett skydd för ditt hem och dina personliga tillhörigheter. Med sin starka närvaro i den svenska försäkringsmarknaden, har Länsförsäkringar etablerat sig som en betrodd leverantör av hemförsäkringar.

Länsförsäkringar Hemförsäkring erbjuder också ett generöst skydd för dina personliga tillhörigheter, både inom och utanför hemmet. Detta inkluderar allt från kläder och möbler till elektroniska enheter och smycken.

Fördelar:

 • Bra skydd
 • En bra hemförsäkring
 • Reseskydd

Länsförsäkringar Hemförsäkring erbjuder ett omfattande skydd med en mängd olika fördelar. Med sitt inkluderade reseskydd, generösa täckning för personliga tillhörigheter och konkurrenskraftiga priser, är Länsförsäkringar ett starkt alternativ för alla som letar efter en hemförsäkring.

Läs mer om Länsförsäkringar hemförsäkring

Länsförsäkringar hemförsäkring

Länsförsäkringar Hemförsäkring

Företaget strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och har en transparent prisstruktur, vilket gör det enkelt att budgetera för din försäkring.

Se ditt pris
4 star

Fördel med bästa hemförsäkringen

Fördelar med att välja den bästa hemförsäkringen

Att välja den bästa hemförsäkringen för dina specifika behov och omständigheter kan ha en rad fördelar. Här är två viktiga fördelar att tänka på:

Anpassade skydd: En av de största fördelarna med att välja den bästa hemförsäkringen är att den kan skräddarsys för att passa dina specifika behov. Försäkringsbolag som Hedvig erbjuder moderna och flexibla hemförsäkringar som kan anpassas efter din unika boendesituation. Detta innebär att du kan få det skydd du behöver utan att betala för onödiga tillägg.

Ekonomisk trygghet: Den bästa hemförsäkringen ger dig ekonomisk trygghet genom att skydda ditt hem och dina ägodelar mot en mängd olika risker, inklusive brand, vattenskada och inbrott. Om något oväntat skulle hända, kan en bra hemförsäkring hjälpa till att täcka kostnaderna för att reparera eller ersätta skadade eller förlorade ägodelar.

Välj rätt försäkring

Hemförsäkring jämförelse

Jämför Hemförsäkring

Så har vi jämfört hemförsäkringarna

Vi har genomfört en omfattande jämförelse av hemförsäkringar för att hjälpa dig hitta den bästa möjliga försäkringen för dina behov. Genom att granska ett brett utbud av försäkringar från olika försäkringsbolag, har vi samlat in och analyserat data om allt från priser och villkor till kundrecensioner och försäkringens omfattning.

Vår jämförelse tar hänsyn till flera viktiga faktorer. För det första tittar vi på priset för varje försäkring, inklusive eventuella rabatter eller kampanjer som kan vara tillgängliga. Vi tittar också noggrant på vad varje försäkring täcker. Detta inkluderar allt från grundläggande skydd mot brand och inbrott till mer specifika skydd som identitetsstöldskydd och reseskydd.

För att ge en ännu mer detaljerad bild av varje försäkring, beaktar vi även kundrecensioner och betyg. Dessa ger oss en inblick i hur nöjda kunderna är med sin försäkring och hur bra försäkringsbolaget är på att hantera skadeärenden.

All denna information har vi sammanställt i en lättanvänd jämförelsetabell. Du kan enkelt sortera och filtrera resultaten baserat på dina egna prioriteringar, vare sig det är pris, skyddsomfång eller kundnöjdhet. På så sätt kan du snabbt och enkelt hitta den hemförsäkring som bäst uppfyller dina behov och förväntningar.

Jämför hemförsäkring

Jämför Hemförsäkring

Jämförelse av Hemförsäkring

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
Hedvig4.9/54.8/54.9/5Se pris
ICA4.8/54.8/54.9/5Se pris
Gofido4.8/54.7/54.8/5Se pris
Sensor4.8/54.8/54.8/5Se pris
Evoli4.7/54.8/54.7/5Se pris
Länsförsäkringar4.6/54.7/54.4/5Se pris

Hemförsäkring innehåll

Vad ingår i en Hemförsäkring?

En hemförsäkring i Sverige, också känd som boendeförsäkring, är en multifunktionell försäkringsplan som ger ett omfattande skydd för ditt hem och mycket mer än det. Denna försäkring täcker inte bara den fysiska byggnaden, om du äger den, men också alla dina personliga tillhörigheter inuti. Men dess skydd sträcker sig utöver de fyra väggarna i ditt hem och erbjuder lösningar för en mängd olika scenarier som kan uppstå i ditt dagliga liv.

En av de mest grundläggande delarna av hemförsäkringen är egendomsskyddet. Detta skydd täcker skador eller förlust av ditt hem och dina personliga tillhörigheter på grund av en rad händelser. Dessa kan inkludera brand, vattenskador, inbrott, vandalism och mer. Om sådana olyckor inträffar kan försäkringen hjälpa till att ersätta eller reparera dina skadade eller förlorade ägodelar upp till det belopp som anges i din försäkringspolicy.

En annan central del av hemförsäkringen är ansvarsskyddet. Om du eller någon i din familj orsakar skada på någon annans egendom eller person, kan ansvarsskyddet hjälpa till att täcka kostnaderna. Detta kan vara särskilt viktigt om du blir stämd för skadan och behöver betala skadestånd.

Rättsskyddet i en hemförsäkring är också en viktig del. Om du blir inblandad i en juridisk tvist kan rättsskyddet hjälpa till att täcka kostnaderna för juridiskt försvar, vilket kan bli väldigt dyrt.

Många hemförsäkringar i Sverige inkluderar också ett reseskydd. Detta innebär att om något händer när du är på resande fot, som att du blir sjuk eller är med om en olycka, kan din hemförsäkring hjälpa till att täcka kostnaderna. Detta kan inkludera allt från medicinska kostnader till ersättning för förlorade personliga tillhörigheter.

Överfallsskyddet kan ge ersättning om du blir överfallen och skadad. Detta kan hjälpa till att täcka medicinska kostnader och andra utgifter som kan uppstå till följd av överfallet.

I dagens digitala värld är identitetsstöld ett växande problem. Vissa försäkringsbolag erbjuder därför skydd mot identitetsstöld som en del av hemförsäkringen. Detta kan hjälpa till att återställa din identitet och täcka vissa kostnader om du blir offer för identitetsstöld.

Men det är viktigt att komma ihåg att innehållet i en hemförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag. Därför är det alltid bäst att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren innan du tecknar en försäkring.

Innehall hemforsakringen

Tänk på detta innan du tecknar en hemförsäkring

Köpguide Hemförsäkring

Att välja rätt hemförsäkring är en av de viktigaste ekonomiska besluten du kan göra. En bra hemförsäkring ger dig trygghet om olyckan skulle vara framme och ditt hem eller dina ägodelar skadas eller försvinner. Men att navigera i försäkringsdjungeln kan kännas överväldigande, speciellt om du gör det för första gången. Här kommer en mer detaljerad guide till hur du väljer bästa hemförsäkringen.

 1. Identifiera dina behov
  Det första steget i processen är att identifiera vad du faktiskt behöver skydda. Hemförsäkring handlar inte bara om att skydda byggnaden du bor i. Den täcker också dina personliga ägodelar, allt från din soffa och tv till dina kläder och smycken. Dessutom, beroende på vilken typ av försäkring du väljer, kan din hemförsäkring även erbjuda skydd mot skador orsakade av brand, vattenläckage, inbrott och andra olyckor. Vissa försäkringar inkluderar även ett visst skydd för rättshjälp och överfall i hemmet. Därför är det viktigt att du tar dig tid att genomgå dina ägodelar och värdera dem, så att du vet hur mycket skydd du faktiskt behöver.
 2. Jämför olika försäkringsbolag
  När du har en klar bild av dina behov är nästa steg att jämföra olika försäkringsbolag. Det finns många olika aktörer på marknaden, och de erbjuder alla olika typer av hemförsäkringar med varierande villkor och priser. Använd jämförelsesajter som Bästaförsäkringar eller Compricer för att jämföra olika försäkringar. Se till att jämföra både priset och vad försäkringen faktiskt täcker. Kom ihåg att den billigaste försäkringen inte alltid är den bästa om den inte ger det skydd du behöver.
 3. Tänk på ersättningsbeloppet
  Något som ofta förbises när man väljer hemförsäkring är ersättningsbeloppet, det vill säga hur mycket pengar du får om du behöver använda din försäkring. Ett högt ersättningsbelopp kan vara avgörande om något allvarligt skulle hända, till exempel en brand eller ett inbrott. Enligt en jämförelse av hemförsäkringar 2023 är Hedvig bäst i test eftersom den har ett högt ersättningsbelopp.
 4. Läs villkoren noga
  Det kan vara frestande att snabbt skumma igenom försäkringsvillkoren och sedan signera på streckad linje, men det är viktigt att ta sig tid att verkligen läsa igenom villkoren. Se till att du förstår vad som ingår i försäkringen, vilka undantag som finns och vad du behöver göra om du behöver använda din försäkring. Om något är oklart, tveka inte att kontakta försäkringsbolaget för att få klarhet.
 5. Tänk på eventuella rabatter
  Slutligen, kom ihåg att många försäkringsbolag erbjuder olika typer av rabatter. Du kan till exempel få en rabatt om du tecknar flera olika försäkringar hos samma bolag, eller om du har varit skadefri under en viss period. Det kan vara värt att undersöka vilka rabatter som erbjuds för att se om du kan sänka kostnaden för din hemförsäkring.

Kom ihåg att det är viktigt att regelbundet granska din hemförsäkring för att se till att den fortfarande uppfyller dina behov. Marknaden förändras ständigt, och det kan hända att det finns bättre alternativ tillgängliga.

Köpguide hemförsäkring

Hur byter man en Hemförsäkring?

Att byta hemförsäkring kan vara en enkel process om du följer rätt steg. Här är en steg-för-steg guide för hur du kan göra det:

 1. Jämför olika hemförsäkringar:
  Innan du bestämmer dig för att byta din hemförsäkring, bör du jämföra olika alternativ. Titta på priset, vad försäkringen täcker och kundrecensioner för att hitta den bästa hemförsäkringen för dina behov.
 2. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag:
  När du har hittat en ny försäkring som du vill byta till, måste du kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och meddela dem att du vill säga upp din försäkring. Du kan bli ombedd att ange en anledning till uppsägningen.
 3. Uppsägningstid:
  Som regel kan du bara byta din hemförsäkring på huvudförfallodagen. Avtalstiden för försäkringar är normalt ett år. Kontrollera vilket datum din försäkring löper ut för att veta när du kan byta.
 4. Teckna den nya försäkringen:
  När du har sagt upp din gamla försäkring, är det dags att teckna den nya. Detta kan ofta göras online via försäkringsbolagets webbplats. Se till att du har all nödvändig information till hands, som din adress och uppgifter om ditt hem.
 5. Bekräftelse:
  När du har tecknat den nya försäkringen bör du få en bekräftelse från det nya försäkringsbolaget. Du bör också få dokumentation som beskriver villkoren för din nya försäkring.
  Observera att du bör undvika att ha en period utan hemförsäkring när du byter. Din nya försäkring bör börja gälla samma dag som din gamla försäkring upphör att gälla.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring, också känd som boendeförsäkring, är en försäkringspolicy som skyddar ditt hem och dina personliga tillhörigheter mot olika typer av risker, inklusive brand, stöld, vattenskador och mer. Den kan också ge ansvars- och rättsskydd samt rese- och överfallsskydd.

Hur mycket kostar en hemförsäkring?

Kostnaden för en hemförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive storleken på ditt hem, dess läge, värdet på dina ägodelar och vilken typ av skydd du behöver. Det är bäst att kontakta olika försäkringsbolag för att få en offert.

Vad täcker en hemförsäkring?

En hemförsäkring täcker vanligtvis skador på hemmet och personliga tillhörigheter på grund av händelser som brand, vattenskador, inbrott och vandalism. Den kan också täcka juridiska kostnader om du blir inblandad i en tvist, medicinska utgifter under resor, skador vid överfall och i vissa fall skydd mot identitetsstöld.

Vilka faktorer kan påverka kostnaden för min hemförsäkring?

Flera faktorer kan påverka kostnaden för din hemförsäkring, inklusive storleken och åldern på ditt hem, dess läge, säkerhetsfunktioner, värdet på dina personliga tillhörigheter och din självrisk.