Bilförsäkring

Bilförsäkring bäst i test 2024

Bästa Bilförsäkring 2024

Bilförsäkring är en viktig del av bilägande. Den skyddar inte bara din finansiella investering i fordonet, utan ger också en känsla av trygghet när du är ute på vägen. Det finns dock många olika försäkringsbolag och försäkringsstorlekar att välja mellan, vilket kan göra det utmanande att hitta den bästa bilförsäkringen för dina specifika behov.
Genom att jämföra olika bilförsäkringar kan du se vad varje bilförsäkring erbjuder och till vilket pris. Att jämföra försäkringar hjälper dig att hitta den bästa täckningen för dina behov till det mest konkurrenskraftiga priset.
Oavsett om du letar efter en heltäckande försäkring som skyddar mot allt från stölder till naturskador, eller om du bara behöver en grundläggande trafikförsäkring, så finns det en bilförsäkring där ute för dig. Genom att ta dig tid att jämföra alternativen kan du säkerställa att du får den bästa möjliga bilförsäkringen för ditt fordon och din plånbok.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Bilförsäkring

 1. Hedvig Bilförsäkring
 2. ICA Bilförsäkring
 3. OKQ8 Bilförsäkring
 4. Gofido Bilförsäkring

hedvig

Hedvig Bilförsäkring

Hedvig är ett försäkringsbolag som har revolutionerat försäkringsbranschen med sina moderna och användarvänliga lösningar. Bland deras breda utbud av försäkringstjänster, sticker deras bilförsäkring ut på grund av dess konkurrenskraftiga priser, omfattande täckning och digitala hantering.

Fördelar:

 • Låg premiekostnad
 • Omfattande Innehåll
 • Digitalt genom Hedvig App

Hedvig erbjuder unika funktioner som 24/7 vägassistans och maskinskydd som även täcker batteriet i elbilar. Med ingen bindningstid och friheten att välja egen verkstad för reparationer, har Hedvig skapat en bilförsäkring som sätter kundens behov och bekvämlighet i första rummet.

Läs mer om Hedvig Bilförsäkring

Hedvig bilförsäkring

Hedvig Bilförsäkring

Hedvig Bilförsäkring är bäst i test för i år . Det är faktiskt även så att Hedvig i regel även är lite billigare än de flesta andra bolagen, vilket vi tycker är riktigt bra.

Se ditt pris
5 star
ICA

ICA Bilförsäkring

Sedan lanseringen har ICA bilförsäkring vuxit snabbt och blivit en av de mest populära bilförsäkringarna i Sverige. Detta indikerar att ICA uppfyller kundernas behov och förväntningar, vilket är ett gott tecken på en pålitlig och högkvalitativ tjänst.

ICA:s bilförsäkringar erbjuder konkurrenskraftiga priser, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för bilägare som söker högkvalitativ försäkring till ett rimligt pris.

Fördelar:

 • En av de bästa
 • Billig bilförsäkring
 • Stort innehåll

Som en del av ICA-gruppen, erbjuder ICA Försäkring möjligheten att tjäna ICA-bonus på hela försäkringskostnaden. Detta innebär att du kan dra nytta av ditt försäkringsavtal på fler sätt än bara genom skydd mot oväntade händelser.

Läs mer om ICA Bilförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA Bilförsäkring

ICA:s Bilförsäkring är inte bara en av de bästa bilförsäkring hos oss utan även hos konsumenternas årliga jämförelse. Detta betyder att ICA verkligen levererar även på bilförsäkringar.

Se ditt pris
5 star

OKQ8

OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 har tillsammans med Gjensidige ordnat så att man nu kan teckna bilförsäkringar genom OKQ8. De erbjuder väldigt prisvärda bilförsäkringar i alla klasser så som trafikförsäkring, halvförsäkring och prisvärda helförsäkringar. Bra rabatter som medlem hos OKQ8.

Fördelar:

 • Låga självrisker
 • Enkla villkor
 • Bra för medlemmar

OKQ8 är känt för att erbjuda omfattande och prisvärda bilförsäkringar som passar olika typer av fordon och ägare. Företaget har fått positiva recensioner för sina försäkringar, med många kunder som uppskattar det enkla sättet att förstå villkoren.

Läs mer om OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 bilförsäkring

OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 är en riktigt prisvärd bilförsäkring med låga självrisker. Bilförsäkringen har fått många bra kundomdömen. Extra bra för medlemmar

Se ditt pris
4 star
Gofido

Gofido Bilförsäkring

Gofido Bilförsäkring är en digital försäkringsleverantör som revolutionerar sättet vi tänker på och hanterar bilförsäkringar. Genom att kombinera modern teknik med kundcentrerade lösningar, erbjuder Gofido en smidig och anpassningsbar försäkringstjänst som är utformad för att möta dagens bilägares behov.

Fördelar:

 • Mycket valbar
 • Låga priser
 • Enkelt genom webben

Med Gofido kan kunder teckna och administrera sina bilförsäkringar direkt online, vilket gör processen snabb, enkel och bekväm. Företaget erbjuder ett brett utbud av försäkringstyper, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring, samt olika tilläggsförsäkringar som trafikolycksfall, självriskskydd, allrisk och vägassistans.

Läs mer om Gofido Bilförsäkring

Gofido bilförsäkring

Gofido Bilförsäkring

Se ditt pris
4 star

Fördelar

Fördelar med att välja den bästa bilförsäkringen

Att välja den bästa bilförsäkringen kan ge dig flera fördelar. Här är några av dem:

Ekonomiskt skydd: Bilförsäkringar fungerar som en skyddande sköld mot ekonomiska förluster som kan uppstå på grund av olyckor eller andra oförutsedda händelser.
Anpassningsbarhet: Den bästa bilförsäkringen ger dig möjlighet att skräddarsy din försäkring efter dina behov. Detta kan innebära att du kan välja mellan helförsäkring, halvförsäkring, eller bara trafikförsäkring beroende på dina specifika krav. Hedvig, till exempel, erbjuder en genomtänkt bilförsäkring som du kan skräddarsy efter dina behov.
Besparing: Genom att jämföra olika bilförsäkringar kan du hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för dig. Det finns tips och tricks att följa för att spara tusentals kronor varje år på din bilförsäkring.
Bred täckning: Den bästa bilförsäkringen bör erbjuda omfattande skydd, inklusive skydd för skador på din egen bil, motpartens bil och personskador. Vissa försäkringar erbjuder också extra förmåner som vägassistans och alternativ transport.
Bra kundservice: Den bästa bilförsäkringen bör också ha en utmärkt kundservice som är lättillgänglig och redo att hjälpa till när du behöver det.
Kom ihåg, den ”bästa” bilförsäkringen är den som bäst matchar dina behov och ger dig ett bra pris.

Välj rätt försäkring

bilförsäkring jämförelse

Jämför bilförsäkring

Så har vi jämfört bilförsäkringar

Att välja rätt bilförsäkring kan vara en utmanande uppgift. Men vi har gjort det enkelt för dig att hitta rätt försäkring genom att jämföra olika alternativ på marknaden. Vi har granskat en rad olika bilförsäkringar och bedömt dem baserat på en rad olika faktorer, inklusive täckning, pris, kundservice och mer. Genom att jämföra dessa försäkringar sida vid sida kan du enkelt se vilket alternativ som bäst uppfyller dina specifika behov och budget. Du kan jämföra allt från grundläggande trafikförsäkringar till heltäckande försäkringar som skyddar mot allt från stölder till naturskador.
Vår jämförelse är oberoende och transparent, vilket innebär att du kan lita på att informationen vi ger är korrekt och opartisk. Oavsett om du letar efter en billig och bra försäkring till din bil, eller söker den bästa skyddet för din bil med rätt försäkring, kan vår jämförelse hjälpa dig att göra ett informerat val.
Det bästa av allt är att vår jämförelse är helt gratis att använda. Så varför vänta? Börja jämföra bilförsäkringar idag och hitta den bästa försäkringen för din bil

Jämför försäkring

Jämför bilförsäkring

Jämförelse av Bilförsäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
ICA4.8/54,7/54,7/5Se pris
Hedvig4.7/54,7/54,7/5Se pris
Evoli4.7/54,6/54,8/5Se pris
OKQ84.7/54.6/54.8/5Se pris
Gofido4.7/54.6/54.8/5Se pris

bilförsäkring innehåll

Vad ingår i en bilförsäkring?

Bilförsäkringar delas ofta in i tre huvudtyper: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Varje typ av försäkring ger ett annat skyddsnivå och passar olika typer av bilar och förare. Här är en översikt över vad som ingår i varje typ av försäkring:

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är den mest grundläggande nivån av bilförsäkring och det är lagligt obligatoriskt att ha denna försäkring om du äger och kör en bil i Sverige. Denna försäkring är till för att skydda andra trafikanter och deras egendom, snarare än dig själv eller din egen bil.
Trafikförsäkringen täcker skador som du orsakar på andra personer, deras egendom eller djur i samband med en trafikolycka. Detta inkluderar både fysiska skador och skador på egendom. Till exempel, om du orsakar en olycka där en annan person skadas, kommer din trafikförsäkring att täcka deras medicinska kostnader. Om du skadar någon annans bil eller egendom, kommer din försäkring att betala för reparationer.
Det är viktigt att notera att trafikförsäkringen endast täcker skador som du orsakar till andra. Den täcker inte skador på din egen bil eller personliga skador som du kan ådra dig i en olycka. För att få skydd för dessa typer av skador, måste du teckna en halv- eller helförsäkring.
En annan viktig aspekt av trafikförsäkringen är att den gäller oavsett vem som kör bilen vid skadetillfället. Det innebär att även om någon annan kör din bil och orsakar en olycka, kommer din trafikförsäkring att täcka skadorna.
Trafikförsäkringen ger också skydd om du råkar ut för en olycka med ett fordon som saknar försäkring eller om föraren smiter från olycksplatsen. Detta skydd kallas trafikskadeersättning och betalas ut av Trafikförsäkringsföreningen.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Halvförsäkring inkluderar allt som täcks av en trafikförsäkring, plus vissa extra skydd. Detta kan inkludera stöld, brand, glas- och räddningsskydd. Om din bil blir stulen eller skadad i en brand, kommer en halvförsäkring att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning. Dock täcker den inte skador på din bil vid kollisioner.

Stöldskydd: Om din bil blir stulen, kommer halvförsäkringen att täcka kostnaden för att ersätta den. Detta gäller även om bilen hittas men har skadats så mycket att den inte kan repareras. Dessutom kan denna del av försäkringen också täcka skador som orsakas av försök till stöld, till exempel om tjuven bryter sig in i bilen men inte lyckas köra iväg med den.

Brandskydd: Om din bil skadas eller förstörs i en brand, kommer halvförsäkringen att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning. Detta gäller oavsett om branden orsakas av en teknisk defekt i bilen eller av yttre faktorer som en skogsbrand.

Glasskydd: Denna del av försäkringen täcker skador på bilens glas, till exempel vindrutan eller sidorutorna. Detta kan vara särskilt användbart eftersom glaset ofta kan skadas av stenskott eller andra små incidenter som inte nödvändigtvis involverar en större olycka.

Räddningsskydd: Om du behöver bärga din bil på grund av en olycka eller tekniskt fel, kommer halvförsäkringen att täcka kostnaderna för detta. Detta kan inkludera allt från att ta bilen till närmaste verkstad till att transportera den tillbaka till Sverige om du har haft en olycka utomlands.

Trots dess bredare skydd, är det viktigt att notera att halvförsäkring fortfarande inte täcker alla typer av skador. Specifikt, den täcker inte skador på din egen bil vid kollisioner. För att få den typen av skydd behöver du teckna en helförsäkring. Varje försäkringsbolag kan ha sina egna specifika villkor och undantag, så det är alltid bäst att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant innan du tecknar en försäkring.

Halvförsäkring

Helförsäkring

Helförsäkring är den mest omfattande typen av bilförsäkring. Den inkluderar allt som täcks av en halvförsäkring, plus skador på din egen bil vid en kollision, oavsett om du är ansvarig för olyckan eller inte. Många helförsäkringar erbjuder även extra förmåner som rättshjälp och lånebil medan din egen bil repareras.

Kollisionsskydd: Helförsäkringen täcker skador på din egen bil som orsakas av en kollision, oavsett om du är ansvarig för olyckan eller inte. Detta kan vara särskilt värdefullt eftersom reparationer efter en kollision kan bli mycket kostsamma. Med helförsäkring kommer du inte att behöva bekymra dig om dessa kostnader, även om du var den som orsakade olyckan.

Rättshjälp: Om du blir inblandad i en tvist kring din bil, till exempel en tvist med ett verkstad eller en annan bilägare, kan helförsäkringen täcka kostnaderna för juridisk rådgivning och representation. Detta kan vara mycket värdefullt eftersom juridiska processer kan bli komplicerade och dyra.

Lånebil: Många helförsäkringar inkluderar en lånebil medan din egen bil repareras. Detta innebär att du kan fortsätta att köra och leva som vanligt, även om din bil är på verkstad i flera dagar eller till och med veckor.

Vagnskada: Helförsäkring täcker också vagnskada, vilket innebär skador på bilen vid exempelvis inbrott, skadegörelse eller när du krockar med ett djur.

Dessutom kan vissa försäkringsbolag erbjuda ytterligare förmåner som ingår i deras helförsäkring, till exempel skydd mot maskinskada, personskadeersättning och mer. Det är viktigt att komma ihåg att villkoren kan variera mellan olika försäkringsbolag, så det är alltid bäst att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant innan du tecknar en försäkring.
Helförsäkringen är dyrare än både trafik- och halvförsäkring, men för många bilägare kan det extra skyddet vara värt den extra kostnaden

Helförsäkring

Tilläggsförsäkringar

Specialförsäkringar inom bilförsäkring är ofta skräddarsydda för att möta specifika behov som inte täcks av standard bilförsäkringar. Dessa kan vara idealiska för individer med unika omständigheter eller särskilda typer av fordon.

Entusiastförsäkring: Enligt Bilsport & MC och Modernaförsäkringar, erbjuder de specialförsäkringar för entusiaster, vilket ofta innebär klassiska eller veteranbilar. Dessa fordon kräver ofta specialiserat skydd på grund av deras ålder, sällsynthet, eller det faktum att de ofta hålls i utställningsskick snarare än att användas för daglig körning (Källa: Bilsport & MC, Moderna Försäkringar).

Specialförsäkring för värdefulla föremål: i Vissa fall kan du försäkra extra värdefulla föremål i din bil med en specialförsäkring. Detta kan vara särskilt användbart om du regelbundet transporterar dyra föremål som smycken eller professionell utrustning.

Försäkring för specifika märken:Detta kan vara särskilt värdefullt om du äger en bil av något speciellt märke eftersom försäkringen kan inkludera speciella förmåner eller rabatter

Hur byter man en bilförsäkring?

Att köpa en bilförsäkring kan vara en komplex process, men det finns flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du får den bästa möjliga bilförsäkring för dina behov. Här är några saker du bör överväga när du jämför bilförsäkringar:

Innehåll

Det första du bör titta på när du jämför bilförsäkringar är vad de faktiskt täcker. Detta kan inkludera allt från skador på din egen bil till medicinska kostnader för dig och andra inblandade i en olycka. Vissa försäkringar kan också täcka saker som stöld och vandalism. Kontrollera noggrant vad varje försäkring täcker innan du fattar ett beslut.

Självrisk

Självrisken är den del av en skada som du själv måste betala innan försäkringsbolaget börjar betala. En högre självrisk kan leda till lägre månatliga premier, men det innebär också att du kommer att behöva betala mer ur egen ficka om du råkar ut för en olycka. Tänk noga igenom hur mycket självrisk du är bekväm med innan du väljer en försäkring.

Premier

Premierna är de kostnader du betalar för din försäkring, vanligtvis på månadsbasis. Dessa varierar beroende på en rad faktorer, inklusive ditt fordon, din körhistorik och var du bor. Det kan vara frestande att bara välja den billigaste policyn, men det är viktigt att balansera kostnaden mot innehållet i försäkringen.

Villkor

Varje försäkringsbolag har sina egna villkor som du måste förstå innan du tecknar en försäkring. Dessa kan inkludera allt från hur skadeanspråk hanteras till vad som händer om du missar en betalning. Se till att du läser och förstår alla villkor i försäkringen innan du undertecknar och låser dig i en bilförsäkring.
Bindningstid

Försäkringens bindningstid är den tid du binder dig till att betala premien. Detta kan variera från noll månader upp till flera år. Om du planerar att byta bil inom en snar framtid, eller om du inte är säker på dina framtida behov, kanske du vill överväga en försäkring med kortare bindningstid.

Kundservice

Kundservice kan vara en viktig aspekt att tänka på när du väljer en bilförsäkring. Du vill ha ett försäkringsbolag som är lätt att nå och hjälpsamt när du behöver göra anspråk eller har frågor. Kontrollera recensioner och kundomdömen för att få en uppfattning om varje försäkringsbolags kundtjänst. Dessutom kan det vara värt att ringa dem för att se hur länge det tar att komma i kontakt med en representant och hur hjälpsamma de är.

Kom ihåg, att hitta rätt bilförsäkring handlar inte bara om att hitta den billigaste försäkringen. Du bör också ta hänsyn till vilken typ av täckning du behöver, hur mycket du är villig att betala i självrisk och vilka villkor som gäller för försäkringen. Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du hitta en försäkring som ger dig det skydd du behöver till ett pris du har råd med.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Kan man byta bilförsäkring när som helst?

I Sverige är avtalet du har med ditt försäkringsbolag vanligtvis för ett år. Därför kan du bara byta försäkringsbolag på årsdagen för din försäkring. Om dina behov ändras kan du ändra omfattningen på din bilförsäkring när som helst, detta kan dock variera mellan de olika försäkringsbolagen. Men som huvudregel kan du bara byta din bilförsäkring på huvudförfallodager

Vad händer om man inte betalar sin bilförsäkring?

Om du inte betalar din bilförsäkring kan det leda till flera konsekvenser. För det första, om du missar en betalning kommer ditt försäkringsbolag sannolikt att ge dig en ny chans under vilken du kan göra din betalning. Om du fortfarande inte betalar efter denna period kan ditt försäkringsbolag avsluta din bilförsäkring

Vilken bilförsäkring ska jag välja?

Vilken bilförsäkring du ska välja beror på flera faktorer, inklusive bilens värde, hur ny den är, och din personliga ekonomi.

Måste man säga upp bilförsäkring när man byter försäkringsbolag?

Ja, om du vill byta försäkringsbolag för din bilförsäkring, måste du kontakta ditt nuvarande bolag och meddela dem att du vill säga upp din försäkring.

Vad kostar en bilförsäkring?

Priset på en bilförsäkring kan variera mycket beroende på olika faktorer, inklusive din ålder, var du bor, och modellen på din bil. I genomsnitt kostar en bilförsäkring omkring 4 500 kronor om året.

Hur ofta betalar man bilförsäkring?

Betalningen av bilförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolaget och ditt personliga val. Generellt sett finns det flera olika betalningsalternativ, Månadsvis, Kvartalsvis, Halvårsvis eller årligen.