Mc försäkring

Mc försäkring bäst i test 2024

Bästa Mc försäkring 2024

Motorcykelförsäkring är ett oumbärligt skydd för alla motorcykelägare och förare. Oavsett om du kör en moped, en sportcykel eller en klassisk motorcykel, erbjuder en bra försäkring inte bara skydd mot skador på din egen motorcykel, men också mot potentiella tredjepartskrav om du är inblandad i en olycka. Det finns olika typer av försäkringar tillgängliga, beroende på dina specifika behov, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Att förstå vilken typ av försäkring som passar bäst för dig och din motorcykel kan hjälpa dig att säkerställa att du är adekvat skyddad på vägen.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Mc Försäkring

 1. ICA Mc försäkring
 2. Svedea Mc försäkring
 3. If Mc försäkring
 4. Länsförsäkringar Mc försäkring

ICA

ICA Mc försäkring

ICA Försäkring erbjuder en omfattande mc-försäkring som är utformad för att ge dig trygghet på vägen. Med sitt unika erbjudande om säsongjusterat årspris betalar du mindre när du inte använder din motorcykel, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val för mc-ägare.

Fördelar:

 • Säsongsanpassat pris
 • Bäst i test
 • Bra innehåll

Med ICA mc-försäkring kan du känna dig trygg i vetskapen om att du är skyddad, oavsett vad vägen har att erbjuda.

Läs mer om ICA Mc försäkring

ICA mc försäkring

ICA Mc försäkring

ICA:s Mc försäkring erbjuder ingen självrisk vid stöld om man har en spårsändare. Du har som Kund även bonuspoäng. Bra för ICA kunder.

Se ditt pris
5 star
Svedea

Svedea Mc försäkring

Svedea erbjuder en specialanpassad mc-försäkring som är utformad med motorcyklistens behov i åtanke. Deras försäkring är skräddarsydd för att ge omfattande skydd och trygghet på vägen, vare sig du kör en sportig superbike eller en klassisk custom.

Fördelar:

 • Rabatter
 • Flexibilitet
 • Hög kundnöjdhet

Med Svedea kan du vara säker på att få en rättvis och snabb skadehantering om olyckan skulle vara framme. Dessutom erbjuder de flexibla försäkringsalternativ som kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Med Svedea mc-försäkring, får du mer än bara en försäkring – du får en partner som delar din passion för motorcyklar.

Läs mer om Svedea Mc försäkring

Svedea mc försäkring

Svedea Mc försäkring

Svedea har topplacering i Svenskt Kvalitetsindex, vilket betyder både nöjda kunder och bra försäkringar till MC åkare.

Se ditt pris
5 star
If logo

IF Mc försäkring

If Försäkring är en ledande försäkringsleverantör som erbjuder ett brett utbud av försäkringar, inklusive deras omfattande mc-försäkring.

Fördelar:

 • Rabatt för SMC medlemmar
 • Inget krav på garage
 • Maskinskadeskydd 5år

Med If mc-försäkring får du ett skydd som är anpassat efter dina behov och omständigheter. De erbjuder olika typer av försäkringsskydd, som heltäckande försäkring, tredjepartsförsäkring och årsförsäkring, för att se till att du alltid har det skydd du behöver. Dessutom ingår skydd vid skada på motorcykeln, ingen krav på garage och maskinskadeskydd i fem år

Läs mer om IF Mc försäkring

If mc försäkring

IF Mc försäkring

If mc försäkring erbjuder mycket bra saker så som maskinskadeskydd i 5år och rabatter för SMC medlemmar

Se ditt pris
4 star
Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Mc försäkring

Länsförsäkringar är ett välrenommerat försäkringsbolag som erbjuder en mängd olika försäkringsalternativ, inklusive en omfattande mc-försäkring. Deras mc-försäkring är utformad för att ge dig det skydd du behöver på vägen, med olika alternativ tillgängliga för att anpassa ditt skydd efter dina specifika behov och omständigheter.

Fördelar:

 • Anpassningsbar
 • Assistans
 • Omfattande skydd

Med Länsförsäkringars mc-försäkring kan du välja mellan tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessa alternativ erbjuder allt från grundläggande skydd mot skador som du orsakar andra i trafiken, till mer omfattande skydd som inkluderar stöld, brand, rättskydd och även maskinskada.

Läs mer om Länsförsäkringar Mc försäkring

Länsförsäkringar mc försäkring

Länsförsäkringar Mc försäkring

En mycket anpassningsbar mc försäkring för den som söker ett större skydd. Innehåller flera bra punkter

Se ditt pris
4 star

VARFÖR MAN SKA VÄLJA DEN BÄSTA Mc försäkringen?

Att välja den bästa MC-försäkringen är en avgörande del av att vara motorcyklist. Oavsett om du är en långdistansresenär, en som bara kör motorcykel på helgerna eller bara använder din motorcykel för transport till och från jobbet, kan rätt försäkring ge dig trygghet och skydd när du behöver det mest.
En av de största fördelarna med en bra MC-försäkring är det omfattande skyddet den erbjuder. En kvalitetsförsäkring täcker ett brett spektrum av skador och händelser, inklusive skador på din egen motorcykel, skador på andras egendom och personskador. Detta innebär att om du är inblandad i en olycka, kan du lita på att din försäkring kommer att hjälpa till med kostnaderna för reparationer, sjukvård och eventuella juridiska frågor som kan uppstå.
Utöver detta ger den bästa MC-försäkringen dig också ekonomisk trygghet. Om du råkar ut för en olycka eller om din motorcykel blir stulen, kan kostnaderna snabbt staplas upp. Med en stabil försäkring kan du känna dig ekonomiskt trygg, eftersom du vet att du får ekonomisk hjälp om något skulle hända.
Ett annat viktigt skäl till att välja rätt MC-försäkring är tillgången till specialiserade tjänster. Försäkringsbolag som specialiserar sig på MC-försäkringar har ofta expertis och resurser som kan vara mycket värdefulla för motorcyklister. De kan erbjuda skräddarsydda försäkringspaket, snabb hjälp vid olyckor och rådgivning om hur du kan minimera risken för framtida skador.
Lagar och regler är också en viktig faktor att tänka på när man väljer MC-försäkring. Trafikförsäkringen är en grundläggande försäkring som du enligt lag måste ha för att få köra din motorcykel i trafik. Utan denna försäkring riskerar du tunga böter och eventuellt juridiska problem.
Vissa försäkringar erbjuder även skydd mot plötsliga och oförutsedda maskinella fel som inte täcks av den vanliga försäkringen, som till exempel motorfel. Detta kan vara särskilt värdefullt för ägare av äldre motorcyklar eller de som ofta kör långa sträckor.
Slutligen, genom att jämföra olika MC-försäkringar kan du hitta den bästa och billigaste försäkringen utifrån dina behov. Vissa försäkringar, som ICA Försäkring, erbjuder starkt skydd året runt med ett säsongsanpassat pris, vilket gör dem mycket prisvärda.

Att välja rätt MC-försäkring är alltså inte bara en fråga om att uppfylla lagkrav eller skydda din investering. Det handlar om att ge dig själv sinnesro, minimera risken för ekonomiska förluster och se till att du får den hjälp och det stöd du behöver om något skulle hända. Oavsett vad dina specifika behov och omständigheter är, finns det en MC-försäkring där ute som är perfekt för dig.

mc försäkring jämförelse

Jämför Mc försäkring

Så har vi jämfört mc försäkringar

Vi har gjort en omfattande jämförelse av MC-försäkring för att göra det enkelt för dig att hitta rätt försäkring. Vi har utforskat olika försäkringsbolag, tittat på deras erbjudanden, priser, villkor och kundrecensioner för att ge dig en heltäckande bild.
Vår jämförelse innefattar en mängd olika aspekter av MC-försäkring. Vi har tittat på kostnaderna för olika typer av försäkringar, från grundläggande trafikförsäkring till mer omfattande halvförsäkring och helförsäkring. Detta inkluderar också information om eventuella extra försäkringar som erbjuds, såsom maskinskadeförsäkring.
Vi har även tagit hänsyn till de unika aspekterna av varje försäkringsbolag. Till exempel, vissa försäkringsbolag, som ICA, erbjuder försäkringar som gäller året runt och har särskilda fördelar om du har en godkänd spårsändare monterad på din motorcykel.
Dessutom har vi undersökt hur varje försäkringsbolag hanterar krav och ersättningar. Vi har tittat på hur snabbt och effektivt de hanterar krav, samt vilken typ av stöd och service de erbjuder till sina kunder.
Det bästa med vår jämförelse är att den är designad för att vara enkel och lätt att använda. Du kan snabbt och enkelt jämföra olika försäkringar, se deras priser och villkor, och välja den som bäst passar dina behov och din budget.

Jämför mc-försäkring

Jämförelse av Mc försäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygPrisSe ditt pris
ICA4.8/54.8/5Se pris
Svedea4.6/54.5/5Se pris
If4.2/54.6/5Se pris
Länsförsäkringar4/54.2/5Se pris

mc försäkring innehåll

Vad ingår i en mc försäkring?

En MC-försäkring är en kombination av flera olika skydd som är designade för att erbjuda omfattande täckning för både dig och din motorcykel. Här är en mer detaljerad beskrivning av vad som vanligtvis ingår i en MC-försäkring:

Trafikförsäkring: Detta är den mest grundläggande formen av försäkring och är ett lagligt krav för alla motorcyklar som används i trafiken. Trafikförsäkringen ger ersättning för personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka samt skador på andras egendom. Detta ger ett viktigt skydd mot de potentiella kostnader som kan uppstå vid olyckor.

Halvförsäkring: En halvförsäkring erbjuder ytterligare skydd utöver vad som finns i en trafikförsäkring. Det innefattar skydd mot brand och stöld, vilket kan vara särskilt viktigt om du förvarar din motorcykel utomhus eller i otrygga områden. Halvförsäkring inkluderar också räddning och bärgning, vilket kan vara ovärderligt om du har en olycka eller mekaniskt fel när du är ute på vägen.

Helförsäkring: Detta är den mest omfattande typen av MC-försäkring. Förutom allt som ingår i en halvförsäkring, ger en helförsäkring också ersättning vid trafikolyckor, även om du själv är vållande till olyckan. Detta innebär att du kan få ersättning för reparationer eller ersättningsmotorcykel, oavsett vem som var skyldig till olyckan.

Extra tillägg: Många försäkringsbolag erbjuder extra tillägg till din MC-försäkring. Ett exempel kan vara räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt utan självrisk, vilket kan ge dig extra sinnesro om du ofta kör långa sträckor. En annan populär tilläggsförsäkring är en kris- och olycksfallsförsäkring som ger extra skydd för både förare och passagerare vid en olycka.

Specialerbjudanden: Vissa försäkringsbolag erbjuder särskilda förmåner till sina kunder. Till exempel kan vissa bolag erbjuda minskad självrisk om du har en godkänd spårsändare monterad på din motorcykel, vilket kan vara ett effektivt sätt att minska kostnaden för din försäkring. Andra kan erbjuda rabatter för medlemmar i vissa motorcykelklubbar, vilket kan vara ett extra incitament för att gå med i en sådan klubb.

Det är viktigt att komma ihåg att vad som ingår i din MC-försäkring kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer och vilken typ av plan du tecknar. Det är därför alltid bäst att läsa igenom villkoren noggrant innan du tecknar en försäkring, så att du vet exakt vad du får för dina pengar.

Innehåll mc försäkring

Hur byter man en mc försäkring?

Att byta MC-försäkring kan göras på några enkla steg, men det är viktigt att vara medveten om de specifika regler och villkor som gäller för din nuvarande försäkring.

Kontrollera ditt nuvarande försäkringsavtal: Innan du byter din MC-försäkring, bör du först kontrollera villkoren i ditt nuvarande avtal. Vissa försäkringsbolag kan till exempel ha specifika krav för uppsägning. Inom de två första veckorna från det att man tecknade försäkringen går det att säga upp försäkringen enligt lag.
Jämför andra försäkringsalternativ: Innan du byter, ta dig tid att jämföra andra MC-försäkringar. Det är viktigt att du väljer en försäkring som passar dina behov och budget.
Teckna ny försäkring: När du har hittat en försäkring du tycker passar, kan du teckna den nya försäkringen. Var noga med att läsa igenom alla villkor och se till att du förstår vad försäkringen täcker innan du tecknar den.
Säg upp din nuvarande försäkring: När du har tecknat din nya försäkring, kan du säga upp din nuvarande försäkring. Detta bör göras skriftligt och du bör inkludera relevant information som ditt försäkringsnummer och det datum du vill att uppsägningen ska träda i kraft.
Bekräfta ändringen: Slutligen, efter att du har sänt in din uppsägning, bör du få en bekräftelse från ditt gamla försäkringsbolag att din försäkring har sagts upp. Kontrollera också att din nya försäkring är aktiv.
Kom ihåg att du alltid bör ha en aktiv försäkring på din motorcykel när den är i trafik. Om du köper en MC som är påställd måste du ordna en trafikförsäkring direkt.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Påverkar motorcykelns ålder kostnaden för mc-försäkringen?

Ja, ofta är det så att äldre motorcyklar är billigare att försäkra jämfört med nyare modeller. Det beror på att de ofta har lägre värde och därmed kostar mindre att ersätta vid skada eller stöld.

Vad ingår i en halvförsäkring för mc?

En halvförsäkring täcker stöld av din motorcykel och tillhörande utrustning som hjälm, ryggskydd och jacka. Du får också ersättning vid vissa skador.

Jag har just tagit mitt mc-kort, påverkar det priset på min försäkring?

Ja, oftast är det så att nytagna förare får betala mer för sin försäkring. Detta beror på att försäkringsbolagen ser nytagna förare som en högre risk.

Hur väljer jag bästa försäkringen för min mc?

Du bör jämföra olika alternativ och välja en försäkring baserad på dina specifika behov, detta gör du enkelt på vår hemsida. Tänk på att alla motorcyklar måste ha en trafikförsäkring, men du kan också välja att teckna en halv- eller helförsäkring.