Mopedbilsförsäkring

Mopedbilsförsäkring bäst i test 2024

Bästa Mopedbilsförsäkring 2024

Mopedbilsförsäkring är en viktig del av att äga och köra en mopedbil. Precis som med alla andra fordon, är det lagligt krav att ha en försäkring för din mopedbil för att skydda dig själv och andra i händelse av en olycka. Mopedbilsförsäkring kan täcka allt från skador på fordonet till personskador och ansvarsfrågor. Att välja rätt försäkring kan vara en utmaning, men genom att förstå vad olika mopedbilsförsäkringar erbjuder och vad dina specifika behov är, kan du hitta den bästa lösningen för dig. Här kan ni ta en närmare titt på vad mopedbilsförsäkring innebär och varför det är så viktigt.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Mopedbilsförsäkring

 1. ICA mopedbilsförsäkring
 2. Folksam mopedbilsförsäkring
 3. Länsförsäkringar mopedbilsförsäkring

ICA

ICA Mopedbilsförsäkring

ICA Försäkring sticker ut med sin flexibilitet när det gäller täckning. Kunden kan välja mellan tre olika nivåer av täckning: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Detta ger kunderna möjlighet att skräddarsy sin försäkring efter sina individuella behov och risktolerans.

Fördelar:

 • Bäst i test
 • Billig mopedbilsförsäkring
 • Stort innehåll

Min bedömning är att ICAs mopedbilsförsäkring är ett utmärkt val för alla mopedbilsägare. Den erbjuder omfattande täckning, flexibilitet och bekvämlighet, vilket gör den till en ledande försäkringslösning på marknaden.

Läs mer om ICA Mopedbilsförsäkring

mopedbilsförsäkring

ICA Mopedbilsförsäkring

ICA Försäkring erbjuder en mopedbilsförsäkring som är både omfattande och flexibel, vilket gör den till ett utmärkt val för mopedbilsägare.

Se ditt pris
5 star
Folksam

Folksam Mopedbilsförsäkring

Folksam erbjuder en mopedbilsförsäkring som ger dig trygghet på vägen. Försäkringen är omfattande och ger tillgång till en skadejour dygnet runt, året om, vilket innebär att du snabbt kan få hjälp vid behov

Fördelar:

 • Goda kundomdömen
 • Omfattande skydd
 • Bra kundservice

Folksam erbjuder helförsäkring för mopedbilar, vilket täcker både stöld och skadegörelse. Detta är en viktig funktion, eftersom det ger ägaren en omfattande skyddsnivå. Försäkringstagaren bör vara ägaren av mopedbilen. Försäkringen gäller även om du lånar ut din mopedbil till en kompis, vilket ger ägaren en flexibilitet.

Läs mer om Folksam Mopedbilsförsäkring

mopedbilsförsäkring

Folksam Mopedbilsförsäkring

En av de mest framträdande aspekterna av Folksams mopedbilsförsäkring är att den även gäller skador på föraren. Detta ger ett extra lager av skydd och trygghet, vilket är särskilt viktigt med tanke på mopedbilarnas unika egenskaper.

Se ditt pris
4 star
Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Mopedbilsförsäkring

Försäkringen omfattar en rad olika typer av skydd, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Detta innebär att kunderna kan välja mellan olika nivåer av täckning baserat på sina specifika behov och omständigheter.

Fördelar:

 • Flexibel
 • Välj nivå
 • Låg självrisk

En unik aspekt av Länsförsäkringars mopedbilsförsäkring är dess flexibilitet. Försäkringen kan anpassas efter individuella behov och risktolerans, vilket ger kunderna möjlighet att skräddarsy sin försäkring efter sina specifika krav.

Läs mer om Länsförsäkringar Mopedbilsförsäkring

Länsförsäkringar mopedbilsförsäkring

Länsförsäkringar Mopedbilsförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder inte bara mopedbilsförsäkring, utan också en rad andra försäkringar, inklusive hemförsäkring, båtförsäkring och bilförsäkring. Detta gör Länsförsäkringar till en helhetslösning för många försäkringsbehov.

Se ditt pris
4 star

Bästa Mopedbilsförsäkring

Fördelar med bästa mopedbilsförsäkring

Att välja den bästa mopedbilsförsäkringen för dina behov har flera fördelar. Här är tre av de mest betydande:

Ekonomiskt skydd: Oavsett om din mopedbil är skadad i en olycka, stulen eller drabbad av brand, kan kostnaden för reparationer eller ersättning vara hög. En bra mopedbilsförsäkring ger dig det ekonomiska skydd du behöver för att täcka dessa oväntade kostnader.

Personligt skydd: En heltäckande mopedbilsförsäkring kan också inkludera personligt skydd. Detta kan täcka medicinska kostnader om du skadas i en olycka, samt terapi och rådgivning om du upplever psykisk stress eller trauma som ett resultat av en olycka.

Lagligt krav: I många länder, inklusive Sverige, är det lagligt krav att ha åtminstone en grundläggande trafikförsäkring för din mopedbil. Att ha en försäkring innebär att du uppfyller detta krav och undviker potentiella böter eller andra rättsliga konsekvenser.

Att noggrant välja rätt försäkring för din mopedbil ger dig inte bara fred och trygghet när du kör, utan ser också till att du är ekonomiskt skyddad mot oväntade händelser.

Mopedbilsförsäkring jämförelse

Jämför Mopedbilsförsäkring

Så har vi jämfört Mopedbilsförsäkring

För att jämföra mopedbilsförsäkringar i Sverige har vi analyserat en rad olika aspekter för varje försäkringsbolag. Vi har granskat vilka typer av skydd som erbjuds, priser, kundservice och eventuella extra fördelar. Här är en sammanfattning av vår process:

Typer av Skydd: Vi har undersökt vilka typer av skydd som varje försäkringsbolag erbjuder. Detta inkluderar grundläggande skydd, såsom skadegörelse och stöld, samt mer omfattande skydd, som allriskförsäkring och personskadeskydd.

Prisjämförelse: Vi har jämfört priser mellan olika försäkringsbolag för att få en uppfattning om vilken som erbjuder det bästa värdet. Detta innefattar inte bara den initiala premien, utan även självrisk och eventuella rabatter för flerförsäkringar.

Kundservice: Vi har också tittat på kundservice, inklusive hur lätt det är att få kontakt med försäkringsbolaget, deras svarstider och kundrecensioner.

Extra Fördelar: Slutligen har vi tagit hänsyn till extra fördelar som vissa försäkringsbolag kan erbjuda, såsom assistans vid skada och speciella förmåner för tonåringar bakom ratten.

Genom att jämföra dessa faktorer har vi kunnat ge en omfattande jämförelse av mopedbilsförsäkringar i Sverige. Det är dock viktigt att notera att den bästa försäkringen för en person kan vara annorlunda för en annan, beroende på deras specifika behov och omständigheter.

Jämför mopedbilsförsäkring

Jämför Mopedbilsförsäkring

Jämförelse av Mopedbilsförsäkring

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
ICA4.8/54.7/54.8/5Se pris
Folksam4.6/54.7/54.5/5Se pris
Länsförsäkringar4.5/54.7/54.4/5Se pris

Mopedbilsförsäkring innehåll

Vad ingår i en Mopedbilsförsäkring?

Förståelsen av en mopedbilsförsäkring kan vara lite komplex, eftersom det finns flera faktorer att ta hänsyn till och försäkringstäckningen kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Här är en mer detaljerad förklaring av vad en mopedbilsförsäkring kan innebära.

Trafikförsäkring: Detta är den grundläggande försäkringen som alla mopedbilar måste ha enligt lag. Den täcker skador som din mopedbil orsakar på andra personer eller egendom under en olycka. Det är viktigt att notera att trafikförsäkringen inte täcker några skador som din egen mopedbil får i en olycka. Dessa skador täcks endast om du har en helförsäkring.

Helförsäkring: En helförsäkring är den mest omfattande försäkring du kan teckna för din mopedbil. Den täcker alla typer av skador och förluster, inklusive stöld, brand, glasskador, räddning och vagnskador. Dessutom kan en helförsäkring också täcka maskinskada, vilket kan vara särskilt användbart om till exempel motorn eller växellådan plötsligt går sönder.

Kristerapi: Att vara inblandad i en allvarlig olycka kan vara en mycket traumatisk upplevelse. Vissa försäkringsbolag erbjuder därför täckning för kristerapi, vilket kan ge dig tillgång till professionell psykologisk hjälp om du behöver det.

Ålders- och självriskavdrag: När du gör en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag kan de göra ett avdrag baserat på ålder och självrisk. Detta innebär att du kanske inte får full ersättning för skadan, beroende på hur gammal din mopedbil är och hur hög din självrisk är.

Begränsningar: Slutligen bör du vara medveten om att det kan finnas vissa begränsningar i vad din mopedbilsförsäkring täcker. Till exempel kan vissa försäkringar inte ersätta skador på mobiltelefoner, datorer, surfplattor eller navigationsutrustning som inte är fast installerad i mopedbilen.

Det är alltid bäst att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant innan du tecknar en mopedbilsförsäkring. På så sätt kan du vara säker på att du får den täckning du behöver och att du förstår alla eventuella begränsningar och undantag.

Köpguide
Att köpa en mopedbilsförsäkring kan vara en stor investering, så det är viktigt att göra din forskning och förstå dina behov innan du gör ett val. Här är en grundläggande guide för att hjälpa dig köpa rätt mopedbilsförsäkring:

 1. Förstå dina behov: Innan du börjar leta efter försäkringar, fundera över vad du behöver skydda mest. Är du mest orolig för skador på din mopedbil? Eller är personskydd mer viktigt för dig? Din prioriteringslista kommer att hjälpa dig att välja rätt typ av försäkring.
 2. Jämför olika bolag: Använd jämförelsesajter för att se vilka försäkringsbolag som erbjuder bäst täckning för dina behov till det bästa priset. Var noga med att läsa igenom varje policy noggrant för att förstå vad den innehåller och vilka eventuella undantag som gäller.
 3. Tänk på självrisken: Självrisken är det belopp du måste betala ur egen ficka innan försäkringsbolaget börjar betala för skador. En lägre självrisk betyder vanligtvis en högre premie, och vice versa. Bestäm vad som är mest ekonomiskt hållbart för dig.
 4. Kontrollera kundrecensioner: Kolla på recensioner från nuvarande och tidigare kunder för att få en uppfattning om försäkringsbolagets kundservice och skadehantering.
 5. Teckna försäkringen: När du har bestämt dig för vilken försäkring du vill ha, kan du vanligtvis teckna den online genom försäkringsbolagets hemsida. Du kommer att behöva tillhandahålla viss information om din mopedbil, såsom märke, modell och ålder.
 6. Bekräfta försäkringen: När du har tecknat försäkringen bör du få en bekräftelse från försäkringsbolaget att din mopedbilsförsäkring har trätt i kraft. Kontrollera att all information är korrekt och spara alla dokument som bevis på din försäkring.

Kom ihåg att det är inte bara priset som är viktigt när du väljer mopedbilsförsäkring. Det handlar också om att hitta rätt skydd för dina behov och att känna sig trygg med det försäkringsbolag du väljer.

Innehåll mopedbilsförsäkring

Hur byter man en Mopedbilsförsäkring?

Att byta mopedbilsförsäkring kan vara en enkel process om du följer rätt steg. Här är en grundläggande guide:

Jämför försäkringsbolag: Först och främst bör du jämföra olika försäkringsbolag för att se vilket som erbjuder bäst täckning till det bästa priset. På vår webplats så erbjuder vi gratis jämförelseverktyg som kan hjälpa dig att göra detta.

Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag: Innan du byter försäkring bör du kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag. De kan erbjuda dig en bättre premie för att behålla dig som kund.

Teckna ny försäkring: När du har bestämt dig för ett nytt försäkringsbolag kan du teckna en ny försäkring på deras webbplats. Du kommer att behöva tillhandahålla viss information om din mopedbil, såsom märke, modell och ålder.

Uppsägning av gammal försäkring: När den nya försäkringen är på plats, glöm inte att säga upp din gamla försäkring. Detta bör göras skriftligen, antingen via e-post eller brev.

Bekräftelse: Slutligen bör du få en bekräftelse från ditt nya försäkringsbolag att din mopedbilsförsäkring har trätt i kraft. Du bör också få en bekräftelse från ditt gamla försäkringsbolag att din gamla försäkring har avslutats.

Kom ihåg att det är viktigt att inte ha någon period utan försäkring mellan uppsägningen av den gamla försäkringen och starten av den nya. Detta kan vara olagligt och kan leda till böter.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad ingår i en mopedbilsförsäkring?

En grundläggande mopedbilsförsäkring inkluderar oftast trafikförsäkring som täcker skador på andra personer eller fordon om du orsakar en olycka. Det kan även inkludera vagnskadeförsäkring, vilket täcker skador på din egen mopedbil vid en olycka, brand, stöld eller vandalism.

Vad händer om jag kör utan mopedbilsförsäkring?

Om du kör utan en giltig mopedbilsförsäkring bryter du mot lagen och kan få böter. Dessutom kommer du att vara ekonomiskt ansvarig för eventuella skador eller skador på andra personer eller fordon om du är inblandad i en olycka.

Hur mycket kostar en mopedbilsförsäkring?

Kostnaden för en mopedbilsförsäkring varierar beroende på flera faktorer, inklusive mopedbilens ålder och typ, ditt postnummer, dina tidigare trafikförseelser och mer. Prata med olika försäkringsbolag för att få en offert.

Hur kan jag sänka kostnaden för min mopedbilsförsäkring?

Det finns flera sätt att potentiellt sänka kostnaden för din mopedbilsförsäkring, inklusive att behålla en ren körrekord, välja en högre självrisk, och shoppa runt för att jämföra priser från olika försäkringsbolag.