volvo bilförsäkring bäst i test

Bästa bilförsäkring för Volvo

Att hitta den bästa bilförsäkringen för din Volvo innebär att hitta en försäkring som inte bara erbjuder omfattande skydd, utan också förstår och uppskattar den unika kvaliteten på ditt fordon. Volvos egna bilförsäkring är utformad specifikt med detta i åtanke, men det finns också många andra försäkringsbolag som kan erbjuda konkurrenskraftiga paket. Den bästa försäkringen för din Volvo kommer att variera beroende på din personliga situation och behov, men oavsett vad du väljer bör det ge dig trygghet och skydd på vägen.

Sidan innehåller annonslänkar

Bästa Bilförsäkring Volvo

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA
5 star

Fördelar:

 • Fast pris
 • Högt Betyg hos Konsumenternas
 • ICA Bonus

Info:

 • Fast självrisk från 1000 kr
 • Max Ersättning 1 500 000 kr
 • Allrisk Upp till 60 000 kr
Se ditt pris

Hedvig bilförsäkring

hedvig
5 star

Fördelar:

 • Toppbetyg hos Trustpilot
 • Enkel användning genom App
 • Stort skydd

Info:

 • Fast självrisk från 1500 kr
 • Max Ersättning Värde på bilen
 • Allrisk Ingen
Se ditt pris

Evoli bilförsäkring

Evoli hemförsäkring
5 star

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Nöjda kunder
 • Bra för elbil

Info:

 • Fast självrisk från 2000 kr
 • Max Ersättning 1000 000 kr
 • Allrisk Ingen
Se ditt pris

OKQ8 bilförsäkring

OKQ8
5 star

Fördelar:

 • Bra för medlemmar
 • Bra skydd
 • Back up Plus

Info:

 • Fast självrisk från 1000 kr
 • Max Ersättning
 • Allrisk Upp till 50 000kr
Se ditt pris

Volvo bilförsäkring

Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring är tre olika typer av bilförsäkringar som du kan välja för din Volvo. Här är en kort översikt av vad varje typ innebär:

Trafikförsäkring: Detta är den mest grundläggande typen av bilförsäkring och det är lagligt obligatoriskt att ha en i Sverige. Trafikförsäkringen täcker skador som din bil kan orsaka på andra personer eller egendom i händelse av en olycka. Den täcker dock inte skador på din egen bil.

Halvförsäkring: En halvförsäkring innefattar allt som trafikförsäkringen gör, plus vissa extra skydd. Detta inkluderar ofta saker som stöld, brand, glas- och vattenskador. Dock täcker inte en halvförsäkring skador på din egen bil om du är ansvarig för olyckan.

Helförsäkring: Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen du kan få. Den inkluderar allt som en halvförsäkring gör, men den täcker också skador på din egen bil, även om du är ansvarig för olyckan. Dessutom kan det inkludera extra fördelar som räddningstjänst på plats och lånebil medan din bil repareras.

Vilken typ av försäkring som passar bäst för din Volvo beror på flera faktorer, inklusive bilens ålder och värde, hur mycket du kör och din personliga budget. Det är alltid en bra idé att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta den bästa försäkringen för dina behov.

Teckna en bilförsäkring för Volvo

Att välja rätt bilförsäkring för din Volvo kan kännas som en utmaning, men med rätt information och jämförelser kan du hitta den bästa försäkringen för dina behov. Här är en steg-för-steg-köpguide:

Förstå försäkringstyperna: Det finns tre huvudtyper av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen är lagstadgad och täcker skador som din bil kan orsaka på andra personer eller egendom. Halvförsäkringen inkluderar trafikförsäkringen samt tilläggsskydd som brand, stöld och glas- och vattenskador. Helförsäkringen är den mest omfattande och inkluderar allt som ingår i halvförsäkringen plus skydd för skador på din egen bil.

Jämför olika försäkringsbolag: Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar för Volvo. Några exempel är Volvia, Folksam och Zmarta. Varje försäkringsbolag har olika priser, villkor och förmåner, så det är viktigt att jämföra dem för att se vilken som passar bäst för dig.

Kontrollera extra förmåner: Vissa försäkringsbolag erbjuder extra förmåner som originaldelsgaranti, vilket innebär att du får rätt reservdelar vid reparation. Andra förmåner kan inkludera räddningstjänst på plats och lånebil medan din bil repareras.

Bestäm din budget: Priset på bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilens ålder och värde, hur mycket du kör och ditt förflutna som förare. Bestäm hur mycket du är villig att betala för din bilförsäkring och använd det som en guide när du jämför olika alternativ.

Teckna försäkringen: När du har hittat en försäkring som passar dina behov och budget, är det dags att teckna den. Detta kan oftast göras online direkt på försäkringsbolagets webbplats.

Kom ihåg att det alltid är en bra idé att regelbundet granska din bilförsäkring för att se till att du får bästa möjliga skydd till bästa möjliga pris.

Volvia bilförsäkring

Volvia är ett försäkringsbolag som specialiserat sig på att försäkra Volvobilar. De har samarbetat med Volvo Cars sedan 1959 och erbjuder skräddarsydda bilförsäkringar för Volvo. Enligt information från Volvia och Volvo Cars, fokuserar de på att erbjuda en smidig och trygg försäkringserfarenhet för Volvoägare.

En av de viktigaste egenskaperna hos Volvia försäkring är att de alltid använder originaldelar vid reparationer. Detta innebär att om din Volvo behöver repareras, kommer endast originaldelar från Volvo att användas. Detta kan bidra till att bibehålla bilens säkerhet och värde.

Dessutom erbjuder Volvia möjligheten att delbetala självrisken, vilket kan göra det mer ekonomiskt hanterbart om du behöver göra en försäkringsanspråk.

För de som äger en elbil erbjuder Volvia också specifika försäkringar. De har expertis inom området och kan erbjuda skräddarsydda lösningar för elbilsägare.

Det är enkelt att teckna en Volviaförsäkring direkt på deras webbplats eller genom Volvoåterförsäljare.

För att hitta den bästa försäkringen för din Volvo, kan det vara en bra idé att jämföra Volvia med andra försäkringsbolag genon oss och se vilken som bäst uppfyller dina behov och budget.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad ingår i en Volvo bilförsäkring?

I en Volvo bilförsäkring ingår bland annat trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkring täcker skador som din bil orsakar på andra personer eller egendom. Halvförsäkring täcker bland annat stöld, brand, glas och viltolyckor. Helförsäkring inkluderar allt i halvförsäkringen plus skador på din egen bil även om du är vållande till skadan.

Hur gör jag en skadeanmälan för min Volvo bilförsäkring?

Du kan göra en skadeanmälan genom att logga in på försäkringsbolagets webbplats eller app. Du kan också ringa deras kundtjänst för att göra en anmälan.

Hur mycket kostar en Volvo bilförsäkring?

Priset på en Volvo bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer som bilens modell, ålder, ditt bostadsområde, din ålder och körhistorik. För en exakt offert, rekommenderas det att kontakta försäkringsgivaren direkt.

Vad händer om jag råkar ut för en olycka med min Volvo och det inte är mitt fel?

Om du råkar ut för en olycka och det inte är ditt fel, ska du anmäla detta till ditt försäkringsbolag. De kommer att hantera skadeanmälan och kräva ersättning från den andra partens försäkringsbolag.