Elbilsförsäkring

Elbilsförsäkring bäst i test 2024

Bästa Elbilsförsäkring 2024

Elbilar blir allt mer populära tack vare deras miljövänliga natur och teknologiska innovationer. Precis som med traditionella bilar, är det dock viktigt att skydda din investering med rätt försäkring. Elbilsförsäkring är utformad för att ta hänsyn till de unika aspekterna och egenskaperna hos elbilar, vilket gör den något annorlunda jämfört med standard bilförsäkringar. Från batteriskydd till täckning för specialkomponenter, erbjuder elbilsförsäkring omfattande skydd som hjälper dig att köra med trygghet. Denna guide kommer att ge dig en djupare inblick i vad elbilsförsäkring innebär och hur du väljer den bästa försäkringen för din elbil.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Elbilsförsäkring

 1. Hedvig Bilförsäkring
 2. ICA Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring

hedvig

Hedvig Elbilsförsäkring

Hedvig försäkringsbolag har revolutionerat försäkringsbranschen med sina nyskapande och användarvänliga lösningar. Inom deras breda utbud av försäkringstjänster, skiljer sig deras elbilsförsäkring ut. Den är känd för sina konkurrenskraftiga priser, omfattande täckning och smidiga digitala hantering, vilket gör den till ett attraktivt val för elbilsägare.

Fördelar:

 • Låg premiekostnad
 • Omfattande Innehåll
 • Digitalt genom Hedvig App

Hedvig erbjuder unika funktioner i sin elbilsförsäkring, som 24/7 vägassistans och maskinskydd som även omfattar batteriet i elbilar. Försäkringen kommer utan bindningstid och ger kunderna friheten att välja vilken verkstad de vill använda för reparationer. Med denna kundcentrerade strategi har Hedvig skapat en elbilsförsäkring som verkligen prioriterar kundens behov och bekvämlighet.

Läs mer om Hedvig elbilsförsäkring

Hedvig bilförsäkring

Hedvig elbilsförsäkring

Hedvig Bilförsäkring har etablerat sig som det bästa valet för elbilsförsäkring i 2023. De erbjuder en trygg och smidig försäkring till ett konkurrenskraftigt pris, utan bindningstid.

Se ditt pris
5 star
ICA

ICA Elbilsförsäkring

När det kommer till elbilsförsäkringar i Sverige, är ICA:s försäkringar populära och uppskattade. Detta tyder på att ICA:s elbilsförsäkringar verkligen möter kundernas behov och förväntningar, vilket innebär att de levererar en pålitlig och högkvalitativ tjänst.

ICA:s bilförsäkringar erbjuder konkurrenskraftiga priser, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för bilägare som söker högkvalitativ försäkring till ett rimligt pris.

Fördelar:

 • En av de bästa elbilsförsäkringarna på marknaden
 • Prisvärd elbilsförsäkring
 • Omfattande skydd

Som en integrerad del av ICA-koncernen ger ICA Försäkring dig chansen att tjäna ICA-bonus på hela kostnaden för din försäkring. Detta betyder att ditt försäkringsavtal blir ännu mer fördelaktigt, eftersom det inte bara ger dig skydd mot oförutsedda händelser, utan också möjligheten att tjäna bonuspoäng.

Läs mer om ICA Elbilsförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA elbilsförsäkring

ICA:s Elbilsförsäkring är inte bara en av de bästa elbilsförsäkringarna hos oss, utan också i konsumenternas årliga jämförelser. Detta indikerar att ICA verkligen levererar även när det gäller försäkringar för elbilar.

Se ditt pris
5 star
Evoli

Evoli Elbilsförsäkring

Evoli Elbilsförsäkring är en försäkringstjänst som har vunnit över många elbilsägare genom åren tack vare dess utmärkta service och pålitliga skydd. Denna försäkring är speciellt framtagen för att möta de unika behoven hos elbilar, vilket gör den till ett populärt val för många nöjda kunder. Evolis engagemang för kundtillfredsställelse och högkvalitativ service har resulterat i positiva recensioner och en växande kundbas inom elbilssektorn.

Fördelar:

 • En prisvärd elbilsförsäkring
 • Flexibel försäkring
 • Digitalt app

Evoli skiljer sig ut i försäkringsbranschen genom att erbjuda anpassade försäkringspaket och tydliga villkor, vilket gör det möjligt för kunderna att hitta en försäkringslösning som bäst passar deras individuella behov. De erbjuder trygga försäkringar utan bindningstid, vilket ger kunderna friheten att ändra sin försäkring när de behöver det.

Läs mer om Evoli Elbilsförsäkring

Evoli bilförsäkring

Evoli elbilsförsäkring

Evoli elbilsförsäkring är en mycket uppskattad bland kunderna. En mycket prisvärd elbilsförsäkring med ett stort innehåll.

Se ditt pris
5 star
OKQ8

OKQ8 Elbilsförsäkring

OKQ8 har i partnerskap med Gjensidige lanserat en ny försäkringstjänst, som tillåter kunder att teckna elbilsförsäkringar direkt genom OKQ8. De erbjuder ett omfattande utbud av kostnadseffektiva elbilsförsäkringsalternativ, inklusive trafikförsäkring, halv och fullständig helförsäkring.

Fördelar:

 • Självriskerna är låga
 • Enkla villkor utan krångel
 • Prisvärd

OKQ8 har byggt upp ett gott rykte för att erbjuda en bred palett av kostnadseffektiva elbilsförsäkringar, anpassade till olika fordon och ägartyper. Företaget har mottagit positiva omdömen för sina försäkringstjänster, med kunder som särskilt uppskattar tydligheten och enkelheten i försäkringsvillkoren.

Läs mer om OKQ8 Elbilsförsäkring

OKQ8 bilförsäkring

OKQ8 elbilsförsäkring

OKQ8 elbilsförsäkring är en kostnadseffektiv lösning som fått många positiva recensioner från nöjda kunder.

Se ditt pris
5 star

Elbilsförsäkring jämförelse

Jämför Elbilsförsäkringar

Så har vi jämfört Elbilsförsäkringar

Vår jämförelse av elbilsförsäkringar är noggrant utformad för att göra det enkelt för dig att hitta rätt försäkring för din elbil. Vi har samlat och analyserat information från olika försäkringsbolag och erbjudanden på marknaden, inklusive Watercircles, Gjensidige och andra populära alternativ.

Så här har vi gjort det:

 1. Jämförande av villkor och skydd: Vi har granskat de olika villkoren och skydd som varje försäkring erbjuder. Detta inkluderar allt från grundläggande trafikförsäkring till omfattande skydd för saker som batterisystemet och bärgning till närmaste laddstation.
 2. Prisjämförelse: Vi har jämfört priserna för de olika försäkringarna. Vi har också tagit hänsyn till eventuella rabatter som erbjuds.
 3. Kundrecensioner och betyg: Vi har tittat på recensioner och betyg från verkliga kunder för att få en uppfattning om varje försäkringsbolags kundservice, pålitlighet och övergripande kvalitet.

För att hjälpa dig att hitta rätt elbilsförsäkring har vi presenterat all denna information på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du kan enkelt jämföra de olika försäkringarna, se vilka förmåner de erbjuder och hur mycket de kostar. Med denna information till hands blir det mycket enklare för dig att göra ett informerat val och hitta den elbilsförsäkring som bäst passar dina behov och din budget.

Jämför elbilsförsäkring

Jämför bilförsäkring

Jämförelse av Elbilsförsäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
Hedvig4.8/54,7/54,8/5Se pris
ICA4.7/54,7/54,6/5Se pris
Evoli4.6/54,6/54,6/5Se pris
OKQ84.6/54.6/54.6/5Se pris

Elbilsförsäkringg innehåll

Vad ingår i en Elbilsförsäkring?

Elbilsförsäkringar är ett viktigt skydd för alla som äger eller planerar att köpa en elbil. Precis som med traditionella bilar, finns det flera delar av försäkringen som du bör vara medveten om. Nedan följer en mer detaljerad genomgång av vad som ofta ingår i en elbilsförsäkring:

 1. Ansvarsförsäkring: Ansvarsförsäkringen är lagstadgad och en grundläggande del av varje bilförsäkring. Den täcker skador som du kan orsaka på annan persons egendom eller person vid en olycka. Detta kan inkludera reparationer av den andra personens bil, medicinska kostnader om någon skadas, och ibland även rättsliga kostnader om du stäms på grund av olyckan.
 2. Personskadeförsäkring (MedPay): MedPay är en typ av försäkring som täcker medicinska kostnader för dig och dina passagerare om ni skadas i en bilolycka. Detta gäller oavsett vem som var ansvarig för olyckan. Försäkringen kan också täcka rehabiliteringskostnader och ibland även förlorad inkomst på grund av skadan.
 3. Kollisionsförsäkring: Kollisionsförsäkringen täcker skador på din egen bil som orsakas av en kollision. Detta kan innefatta allt från mindre skador som bucklor och repor till större skador som kan kräva omfattande reparationer. Kollisionsförsäkringen gäller oavsett om du kolliderar med en annan bil, ett träd, en stolpe eller något annat objekt.
 4. Omfattande försäkring: Omfattande försäkring täcker skador på din bil som inte beror på en kollision. Detta kan innebära skador orsakade av brand, stöld, vandalism, hagel, översvämning, fallande objekt och andra icke-kollisionsrelaterade händelser.
 5. Oförsäkrat/underförsäkrat motoristförsäkring: Denna del av försäkringen skyddar dig om du är inblandad i en olycka med en förare som inte har någon försäkring alls, eller inte har tillräcklig försäkring för att täcka skadorna. Detta kan vara särskilt viktigt om du råkar ut för en allvarlig olycka där kostnaderna för reparationer och medicinsk vård kan bli höga.

För elbilar finns det också några särskilda aspekter att tänka på. Elbilar tenderar att vara dyrare än traditionella bilar, både att köpa och att reparera. Detta beror bland annat på den avancerade tekniken och de dyra komponenterna, som batterierna. Därför kan försäkringspremierna för elbilar vara högre än för bensindrivna bilar.

Vissa försäkringsbolag erbjuder extra skydd för specifika delar av elbilar, som batterierna. Eftersom batterierna är bland de dyraste delarna att byta ut på en elbil, kan det vara värt att överväga en försäkring som inkluderar detta skydd.

När du väljer en elbilsförsäkring är det viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren och jämföra olika erbjudanden. Kom ihåg att den billigaste försäkringen inte alltid är det bästa valet. Du behöver en försäkring som ger dig det skydd du behöver till ett pris du har råd med.

Innehåll elbilsförsäkring

köpguide

Köpguide Elbilsförsäkring – Tänk på detta

Att välja rätt försäkring för din elbil kan vara en utmaning, men det är en viktig del av att äga en bil. Här är en detaljerad köpguide som tar dig steg för steg genom processen att hitta den bästa elbilsförsäkringen som passar dina behov.

Förstå de grundläggande försäkringstyperna

Först och främst är det viktigt att förstå de olika typerna av bilförsäkringar som finns tillgängliga. Generellt sett finns det tre huvudtyper: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkring: Detta är den mest grundläggande typen av försäkring och det är lagligt obligatoriskt att ha den om du äger en bil. Den täcker skador som du orsakar på andra personer, fordon eller egendom i händelse av en olycka. Den täcker dock inte skador på din egen bil.

Halvförsäkring: Denna typ av försäkring täcker allt som trafikförsäkringen gör, plus saker som stöld, brand, glas och vissa väderrelaterade skador. Det kan vara ett bra val om du vill ha mer skydd än bara den grundläggande trafikförsäkringen.

Helförsäkring: Detta är den mest omfattande typen av försäkring. Den täcker allt som halvförsäkringen gör, plus skador på din egen bil, oavsett om du var ansvarig för olyckan eller inte. Den kan också täcka saker som hyrbil medan din bil repareras, vilket kan vara mycket användbart.

Identifiera specifika behov för elbilar

Elbilar har unika egenskaper som gör att de behöver speciella överväganden när det gäller försäkring. Till exempel är batterisystemet i en elbil ofta mycket dyrt att ersätta, så det är viktigt att din försäkring täcker detta. Dessutom, eftersom elbilar drivs av elektricitet snarare än bränsle, kan de behöva speciella tjänster som bärgning till närmaste laddstation om batteriet laddar ur.

Jämför priser och villkor

När du har en klar bild av vad du behöver från din elbilsförsäkring, är nästa steg att jämföra priser och villkor från olika försäkringsbolag. Många försäkringsbolag erbjuder online-offertsystem, där du kan fylla i information om din bil och din körhistorik för att få en uppskattning av hur mycket försäkringen kommer att kosta.

Men kom ihåg att det inte bara handlar om pris – det är lika viktigt att se till att du får den täckning och service du behöver. Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant för att se vad som ingår och vad som inte ingår, och om det finns några speciella undantag eller begränsningar du bör vara medveten om.

Kontrollera kundrecensioner och betyg

Att läsa recensioner och betyg från verkliga kunder kan ge dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig av ett försäkringsbolag. Det kan ge dig insikt i saker som hur snabbt och effektivt de hanterar anspråk, hur hjälpsam deras kundservice är, och om de är pålitliga och lätta att göra affärer med.

Teckna försäkringen

När du har jämfört olika alternativ och bestämt dig för vilken elbilsförsäkring som bäst passar dina behov, är det dags att teckna försäkringen. De flesta försäkringsbolag gör det enkelt att göra detta online, men du kan också ringa dem om du föredrar det. Se till att du har all nödvändig information till hands, inklusive uppgifter om din bil och din körhistorik.

Genom att följa dessa steg kan du hitta en elbilsförsäkring som ger dig det skydd du behöver till ett pris du har råd med. Och viktigast av allt, du kan känna dig trygg i vetskapen om att du och din elbil är ordentligt skyddade.

Hur byter man en Elbilsförsäkring?

Att byta elbilsförsäkring kan vara en enkel process om du följer dessa steg:

 1. Forska och jämför: Börja med att ta reda på vilka alternativ som finns tillgängliga. Du kan göra detta genom att söka på webben eller genom att besöka webbplatserna för olika försäkringsbolag. Titta på vad varje försäkring täcker, hur mycket den kostar och vilka eventuella rabatter eller förmåner som erbjuds.
 2. Få offerter: När du har hittat några försäkringar som du är intresserad av, bör du få offerter från varje bolag. Detta kan oftast göras online och tar bara några minuter.
 3. Besluta om en ny försäkring: När du har alla offerter, kan du jämföra dem och bestämma vilken försäkring som bäst passar dina behov och din budget. Kom ihåg att den billigaste försäkringen inte alltid är det bästa valet – det är också viktigt att titta på vad försäkringen täcker och vilken typ av service försäkringsbolaget erbjuder.
 4. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag: Innan du byter försäkring, bör du kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och berätta att du planerar att byta. De kanske kan erbjuda dig ett bättre erbjudande för att behålla dig som kund.
 5. Teckna den nya försäkringen: När du har bestämt dig för en ny försäkring, kan du teckna den online eller genom att ringa försäkringsbolaget. Se till att du har all nödvändig information till hands, inklusive uppgifter om din bil och din körhistorik.
 6. Avbryt din gamla försäkring: Slutligen, när den nya försäkringen är på plats, kan du avbryta din gamla försäkring.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad är en elbilsförsäkring?

En elbilsförsäkring är en speciell typ av bilförsäkring som är utformad för att täcka elektriska fordon. Den tar hänsyn till de unika aspekterna och potentiella riskerna med att äga och köra en elbil, såsom batteriets livslängd och kostnaden för att ersätta det.

Vilka skydd ingår i en elbilsförsäkring?

Detta kan variera beroende på försäkringsbolaget och den specifika policyn, men generellt sett bör en elbilsförsäkring erbjuda samma grundläggande skydd som en traditionell bilförsäkring, inklusive ansvarsförsäkring, kollisionsskydd och omfattande skydd. Dessutom kan vissa försäkringar inkludera specifika skydd för elbilar, såsom täckning för batteriet.

Är elbilsförsäkringar dyrare än vanliga bilförsäkringar?

Det kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilens märke och modell, dess värde, och försäkringstagarens körhistorik. Vissa företag kan erbjuda konkurrenskraftiga priser på elbilsförsäkringar, medan andra kan debitera mer på grund av de högre kostnaderna för att ersätta eller reparera elbilar.

Behöver jag en speciell försäkring om jag installerar en laddstation hemma?

Det beror på din försäkringsleverantör. Vissa försäkringsbolag kan kräva att du lägger till ytterligare täckning för din hemmaladdstation, medan andra kanske inte gör det. Det är bäst att kontakta ditt försäkringsbolag direkt för att få den mest korrekta informationen.