Kattförsäkring

Kattförsäkring bäst i test 2024

Bästa Kattförsäkringen 2024

En kattförsäkring behöver i regel alla som har en katt ha. Den skyddar dig ekonomiskt om din katt skulle bli sjuk eller skada sig, detta då veterinärvården kan bli mycket kostsam. En bra kattförsäkring kan täcka dessa oväntade kostnader, vilket gör att du kan ge din katt den bästa möjliga vården utan att oroa dig för de ekonomiska konsekvenserna.
Det finns många olika typer av kattförsäkringar på marknaden idag, från grundläggande planer som täcker olycksfall och sjukdomar till mer omfattande kattförsäkringar som inkluderar ett större skydd. Vissa försäkringar erbjuder till och med ersättning om din katt går förlorad eller stjäls. Att välja rätt kattförsäkring för din katt kan vara en utmaning, men det är en viktig del av att vara en ansvarsfull kattägare. Här kan ni både jämföra alla kattförsäkringar samt läsa om årets bästa kattförsäkring.

Bästa kattförsäkringen

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista mall

 1. Lassie
 2. Hedvig
 3. ICA
 4. Furry Champ
 5. Svedea

Lassie

Lassie
Kattförsäkring

När det gäller att skydda din katts hälsa, är Lassie kattförsäkring ett utmärkt val för dem som söker robust, pålitligt och prisvärt skydd. Precis som deras framstående hundförsäkring, har Lassie tre olika försäkringspaket för katter att välja mellan – Mini, Mellan och Stor – vilket gör att de kan erbjuda en försäkringslösning som passar varje budget och behov.

Kattförsäkringen från Lassie är bäst i test för i år hos oss på bästaförsäkringar.se En av de främsta anledningarna till att Lassie kattförsäkring är ett utmärkt val för kattägare är de höga ersättningarna. Trots att de erbjuder generösa ersättningsnivåer, lyckas Lassie fortfarande vara en mycket prisvärd kattförsäkring.

Fördelar:

 • Stor täckning
 • Bäst i test
 • Högsta ersättning

Välj mellan 30 000, 60 000 eller Lassie Stor på 160 000 kr.

5 star
Se ditt pris


Läs mer om Lassie Kattförsäkring

hedvig

Hedvig
Kattförsäkring

Hedvig kattförsäkring är ett utmärkt alternativ för kattägare som söker omfattande och prisvärd försäkring. Med en stark inriktning på digital innovation och kundvänlighet, erbjuder Hedvig en försäkringstjänst som är både modern och pålitlig.

Hedvig kattförsäkring erbjuder tre olika försäkringsalternativ, vilket gör det möjligt för kattägare med olika budgetar att hitta det rätta skyddet för deras husdjur. Du kan välja mellan försäkringsskydd på 30 000, 60 000 eller Premium på 160 000 kr.

Fördelar:

 • Från 0 kr i självrisk
 • Prisvärd
 • 160 000 kr

Du kan välja 0 kr i fast självrisk

5 star
Se ditt pris


Läs mer om Hedvig Kattförsäkring

ICA

ICA
Kattförsäkring

ICA kattförsäkring är ett utmärkt val för den som redan är ICA-kund eller söker en mycket prisvärd kattförsäkring. ICA erbjuder en flexibel kattförsäkring, både vad gäller belopp och självrisker.

ICA kattförsäkring erbjuder faktiskt fyra olika belopp att välja mellan. Du kan välja mellan 30 000, 60 000, 90 000 och 150 000 kr. Samtidigt ger de dig stor flexibilitet att justera dina självrisker efter behov.

Fördelar:

 • Billig kattförsäkring
 • Bonus
 • Bra för kunder

Det finns många alternativ att välja mellan när det kommer till självrisker och ersättningsbelopp för kattförsäkringar. Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa din premie på ett effektivt sätt.

5 star
Se ditt pris


Läs mer om ICA Kattförsäkring

FurryChamp

FurryChamp Kattförsäkring

FurryChamp är en relativt ny försäkringsleverantör i Sverige som erbjuder kattförsäkringar. De strävar efter att hålla försäkringsprocessen okomplicerad, vilket gör det enkelt för dig som ska teckna en försäkring att förstå vad den innebär.

FurryChamp kattförsäkring erbjuder två valmöjligheter när det gäller ersättningsbelopp: 30 000 kr och 60 000 kr. Detta ger dig flexibilitet att välja den summa som bäst passar dina behov och din ekonomi.

Fördelar:

 • Smidig kattförsäkring
 • Låga priser
 • Snabba utbetalningar

Läs mer om FurryChamp Kattförsäkring

Katt Furrychamp

FurryChamp Kattförsäkring

En smidig och enkel kattförsäkring med omfattande skydd. Idealisk för de som söker en prisvärd kattförsäkring med ett ersättningsbelopp på 60 000 kronor.

Se ditt pris
5 star
Svedea

Svedea Kattförsäkring

Svedea kattförsäkring framträder som en förstklassig lösning för dem som önskar ge sina katter den mest omfattande skyddet. Med ett imponerande urval av försäkringslösningar och ett djupt engagemang för kundtillfredsställelse, är det inte förvånande att Svedea stoltserar med en hög position i kundnöjdhet inom djurförsäkringssektorn, som bekräftas av Svenskt Kvalitetsindex

Fördelar:

 • Enastående kundtjänst
 • Effektiv direktutbetalning
 • Effektivt skydd

Välj mellan 30 000, 60 000 eller 90 000 kr.

Läs mer om Svedea Kattförsäkring

Katt svedea

Svedea Kattförsäkring

Mängd alternativ inom självrisker och ersättningsnivåer. Konstant högkvalitativ kundtjänst, samt en utomordentlig jakthundsförsäkring.

Se ditt pris
4 star

Den bästa Kattförsäkringen

Vilken är den bästa Kattförsäkringen?

Lassie är den bästa Kattförsäkringen 2024
Det har vi utsett efter att jämfört alla kattförsäkringar. Lassie Stor kattförsäkring gjorde extra bra ifrån sig i våra tester och jämförelser. Lassie kattförsäkring ger vi 5 av 5. Lassie erbjuder en av de mest omfattande täckningarna på marknaden. Från rutinmässiga veterinärbesök till akuta sjukdomsfall och olycksfall, kan du lita på att din katts hälsobehov är väl skyddade.

Se pris Lassie Kattförsäkring
Fördelar med att välja den bästa kattförsäkringen

Omfattande skydd: Den bästa kattförsäkringen ger ett omfattande skydd som täcker allt från rutinmässig veterinärvård till nödsituationer och långvarig sjukdom. Detta kan inkludera vaccinationer, förebyggande vård, akutvård, operationer, mediciner och mer.

Ekonomisk trygghet: Veterinärvård kan vara dyrt, särskilt om din katt drabbas av en allvarlig sjukdom eller skada. Med en bra kattförsäkring kan du ha ekonomisk trygghet och veta att de flesta eller alla kostnader kommer att täckas.

Förebyggande vård: Många av de bästa kattförsäkringarna inkluderar täckning för förebyggande vård, såsom årliga check-ups, vaccinationer och parasitbehandlingar. Dessa tjänster hjälper till att hålla din katt frisk och kan identifiera eventuella hälsoproblem tidigt, vilket kan leda till snabbare och mer effektiv behandling.

Kom ihåg att det är viktigt att noggrant jämföra olika försäkringsalternativ och läsa igenom villkoren noggrant innan du tecknar en försäkring, för att säkerställa att den passar din katts behov och din budget

Bästa kattförsäkringen

Kattförsäkring jämförelse

Jämför Kattförsäkringar

Så har vi jämfört Kattförsäkringar


När vi jämför kattförsäkringar, använder vi en noggrann och omfattande metod för att säkerställa att vi ger den mest korrekta och användbara informationen.

 1. Samla in data: Vi börjar med att samla in all relevant information om varje försäkringsbolag och deras kattförsäkringar. Detta inkluderar detaljer om priser, vad som täcks, självrisker, ersättningsnivåer och mycket mer.
 2. Analysera erbjudanden: Sedan analyserar vi varje försäkringserbjudande för att förstå dess styrkor och svagheter. Vi tittar på hur väl varje försäkring passar olika typer av behov, från grundläggande till mer omfattande skydd.
 3. Jämföra funktioner: Vi jämför noggrant funktioner mellan olika försäkringar, inklusive pris, täckningsomfattning, tillgängliga tillägg och kundservice.
 4. Kontrollera kundrecensioner: Vi tar också hänsyn till kundrecensioner och betyg, både positiva och negativa, för att få en känsla av försäkringsbolagets rykte och hur nöjda kunderna är.
 5. Slutlig bedömning: Slutligen gör vi en samlad bedömning av varje försäkring baserat på alla dessa faktorer. Vi rankar dem och ger rekommendationer baserat på vilka försäkringar som ger bäst värde och skydd för olika typer av kattägare.

Vår metod säkerställer att vi kan ge en rättvis och balanserad jämförelse av alla tillgängliga kattförsäkringar, vilket hjälper dig att göra det bästa valet för din katt.

Jämför kattförsäkring

Jämför kattförsäkring

Jämförelse av kattförsäkringar

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygMaxersättningSjälvriskperiodSe ditt pris
Lassie5/5160 000 kr365 dagarSe pris
Hedvig4.9/5160 000 kr365 dagarSe pris
ICA4.9/5150 000 kr130 dagarSe pris
FurryChamp4.9/560 000 kr365 dagarSe pris
Svedea4.8/590 000 kr130 dagarSe pris
Folksam4.7/5120 000 kr365 dagarSe pris
Agria4.6/5150 000 kr365 dagarSe pris
Sveland4.6/5140 000 kr125 dagarSe pris
IF4.5/590 000 kr125 dagarSe pris
Trygg Hansa4.5/5120 000 kr180 dagarSe pris
Dina Försäkringar4.4/580 000 kr120 dagarSe pris

Tänk på detta

Tänk på detta innan du tecknar en kattförsäkring

Kom ihåg att det är viktigt att regelbundet granska din kattförsäkring för att se till att den fortsätter att uppfylla dina behov, eftersom dina och din katts omständigheter kan förändras över tid.

Identifiera behov: Utvärdera din katts specifika behov baserat på deras ålder, ras, levnadsvanor och befintliga hälsotillstånd. Bedöm vilken typ av täckning som kan vara mest lämplig för din katt.

Jämför försäkringar: Använd jämförelsetjänster online eller gör egen forskning för att jämföra olika kattförsäkringar. Ta hänsyn till vad varje försäkring täcker, självrisker, ersättningsnivåer och försäkringsbolagets rykte.

Förstå innehållet: Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant. Var noga med att förstå vad som är inkluderat i försäkringen och vad som inte är det. Kontrollera också om det finns några väntetider innan vissa täckningar träder i kraft.

Begär prisförslag: När du har en kortlista över potentiella försäkringar, begär prisförslag från varje försäkringsbolag. Detta hjälper dig att jämföra kostnaderna och hitta en försäkring som passar din budget.

Teckna försäkringen: När du har bestämt vilken försäkring som bäst uppfyller dina och din katts behov, är det dags att teckna försäkringen. Se till att du läser igenom alla villkor noggrant innan du godkänner dem.

Välj rätt försäkring

kattförsäkring innehåll

Vad ingår i en kattförsäkring?

En kattförsäkring är en viktig investering för varje kattägare som vill skydda sitt husdjur och sin ekonomi mot oväntade hälso- och skadekostnader. Men vad ingår egentligen i en kattförsäkring?

Det finns många olika typer av kattförsäkringar, och innehållet kan variera beroende på det specifika försäkringsbolaget och den valda policyn. Detta innebär att det är viktigt att noga läsa igenom villkoren för varje försäkring för att förstå vad som ingår och vad som inte gör det. Här är några vanliga komponenter som ofta ingår i en kattförsäkring:

Veterinärvård: Denna del av försäkringen täcker kostnaderna för veterinärbesök om din katt blir sjuk eller skadad. Detta kan inkludera allt från enkla konsultationer till mer komplicerade diagnostiska tester, operationer och mediciner.

Sjukhusvistelse: Om din katt behöver intensivvård och måste läggas in på ett djursjukhus, kan kostnaderna för sjukhusvistelsen täckas av försäkringen. Detta kan inkludera allt från kostnaden för själva vistelsen till kostnader för mat, mediciner och andra nödvändiga behandlingar under vistelsen.

Medicin: Försäkringen kan även täcka kostnaden för receptbelagda läkemedel som din katt behöver på grund av sjukdom eller skada.

Specialistvård: I vissa fall kan din katt behöva behandling från en specialist, till exempel en kardiolog, en ortoped eller en onkolog. Kostnaderna för dessa specialistbesök och behandlingar kan också täckas av försäkringen.

Vaccinationer och förebyggande vård: Vissa, men inte alla, försäkringar erbjuder täckning för rutinmässig och förebyggande vård. Detta kan inkludera saker som vaccinationer, avmaskning, årliga hälsokontroller.

Tandvård: Många katter drabbas av tandproblem vid någon punkt i sina liv, och kostnaderna för tandbehandlingar kan vara höga. Vissa kattförsäkringar inkluderar täckning för tandvård, inklusive rengöring, extraktioner och ibland även mer avancerad tandvård som rotfyllningar.

Livförsäkring: Om det otänkbara skulle hända och din katt avlider eller måste avlivas på grund av en sjukdom eller skada, kan försäkringen erbjuda en utbetalning. Denna del av försäkringen kan hjälpa till att täcka kostnaderna för begravning eller kremering och kan även ge en viss ekonomisk kompensation för förlusten av ditt älskade husdjur.

Ersättning vid stöld eller förlust: Om din katt går förlorad eller stjäls, kan vissa försäkringar erbjuda ersättning. Detta kan hjälpa till att täcka kostnaderna för att leta efter din katt, inklusive belöningar, annonser och ibland även kostnaden för att ersätta din katt.

Det är viktigt att komma ihåg att alla försäkringar har sina egna specifika villkor, inklusive självrisker, ersättningsnivåer och eventuella uteslutningar. Dessa faktorer bör också beaktas när du jämför olika kattförsäkringar. Dessutom, kom ihåg att vissa försäkringar har väntetider innan vissa täckningar börjar gälla, så det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant innan du tecknar en kattförsäkring.

Innehåll kattförsäkring

Hur byter man en kattförsäkring?

Att byta kattförsäkring behöver inte vara en komplicerad process, men det är viktigt att noggrant överväga dina alternativ och vara medveten om eventuella risker.

 1. Ta hänsyn till din katts hälsotillstånd: Innan du byter kattförsäkring, bör du beakta din katts nuvarande hälsa. Om din katt har några befintliga sjukdomar eller tillstånd, kan dessa inte täckas av den nya försäkringen. Detta beror på att de flesta försäkringsbolag inte täcker villkor som redan existerar vid tidpunkten för tecknandet av den nya kattförsäkringen.
 2. Jämför olika kattförsäkringar: Precis som när du först tecknade din kattförsäkring, bör du jämföra olika kattförsäkringar innan du gör ett byte. Se till att du jämför liknande täckningsnivåer och självrisker för att få en rättvis jämförelse.
 3. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag: Innan du byter, bör du kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag. De kan kunna erbjuda dig en bättre deal eller justera din nuvarande kattförsäkring för att bättre passa dina behov.
 4. Teckna en ny kattförsäkring: När du har hittat en ny kattförsäkring som du är nöjd med, börja processen för att teckna den nya kattförsäkringen. Se till att det inte finns något gap mellan när din gamla kattförsäkring upphör och den nya börjar för att undvika att vara oförsäkrad.
 5. Avsluta din gamla kattförsäkring: När din nya kattförsäkring är på plats, ska du avsluta din gamla kattförsäkring. Detta bör göras skriftligen för att ha en post av avbokningen.
 6. Var medveten om eventuella avgifter: Innan du byter, kontrollera om det finns några avgifter för att avbryta din nuvarande kattförsäkring i förtid. Vissa försäkringsbolag kan ta ut en avgift för tidig avbokning.

Kom ihåg att varje försäkringsbolag har sina egna regler och förfaranden, så det är viktigt att läsa igenom all information noggrant innan du gör ett byte.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad ingår i en kattförsäkring?

En kattförsäkring täcker oftast kostnader för veterinärvård om din katt blir sjuk eller skadad. Detta kan inkludera allt från enkla konsultationer till mer komplicerade diagnostiska tester, operationer och mediciner. Vissa försäkringar kan även erbjuda täckning för rutinmässig och förebyggande vård, tandvård, livförsäkring och ersättning vid stöld eller förlust.

Kan jag byta kattförsäkring när som helst?

Ja, du kan vanligtvis byta kattförsäkring när som helst. Men kom ihåg att befintliga sjukdomar eller tillstånd som din katt har kanske inte täcks av den nya försäkringen. Dessutom kan det finnas avgifter för att avbryta din nuvarande försäkring i förtid.

Hur mycket kostar en kattförsäkring?

Kostnaden för en kattförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive kattens ålder, ras, hälsotillstånd och var du bor. Det är bäst att kontakta flera försäkringsbolag för att få en uppfattning om vad en policy kan kosta för din specifika katt.

Är det nödvändigt med en kattförsäkring?

Att ha en kattförsäkring är ett personligt beslut, men det kan ge dig ekonomisk trygghet om din katt skulle bli sjuk eller skadad. Utan försäkring kan du behöva betala stora summor pengar ut ur egen ficka för veterinärvård.