Båtförsäkring

Båtförsäkring bäst i test 2024

Bästa Båtförsäkring 2024

En båtförsäkring är en viktig investering för alla som äger en båt, oavsett om det är en liten motorbåt, en lyxig yacht eller något däremellan. Precis som bilförsäkring skyddar din bil och hemförsäkring skyddar ditt hem, ger båtförsäkring ett skydd för din båt och dess passagerare.
Båtförsäkring täcker en rad olika scenarier, inklusive skador på din båt till följd av olyckor, stöld, brand, vandalism, naturskador och mer. Det kan också ge skydd mot ansvarsskador om du skulle skada någon annans egendom eller orsaka personskada med din båt. Dessutom kan vissa båtförsäkringar erbjuda extra tillägg, som assistans vid bärgning, räddningstjänster och mer.
Att äga en båt kan vara en stor glädje, men det innebär också ett ansvar. En bra båtförsäkring ger dig sinnesro att kunna njuta av ditt ägande, i vetskap om att du har skydd om något oväntat skulle hända. Precis som med alla försäkringar, är det viktigt att noga läsa igenom villkoren för din båtförsäkring för att förstå vad den täcker och eventuella undantag.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Båtförsäkring

 1. ICA Båtförsäkring
 2. Atlantica
 3. Svedea

ICA

ICA Båtförsäkring

ICA Försäkring är ett välkänt försäkringsbolag i Sverige som erbjuder en mängd olika typer av försäkringar, inklusive båtförsäkringar. De erbjuder också en fördelaktig rabatt för kunder som redan har andra försäkringar hos dem, vilket kan vara mycket fördelaktigt för de som letar efter ett omfattande försäkringsskydd från ett enda företag.

Fördelar:

 • ICA Bonus
 • Flexibla självrisker
 • Snabb offert

ICA Försäkring erbjuder också en rad olika tilläggsförsäkringar, vilket ger kunderna möjlighet att anpassa sin försäkring efter sina specifika behov. Dessa tillägg inkluderar allt från motorstöld till transport och vinterförvaring.

Läs mer om ICA båtförsäkring

ICA båtförsäkring

ICA Båtförsäkring

Bra möjligheter att styra sin självrisk vid en eventuell stöld eller olycka. ICA erbjuder även bra rabatter för dig som ICA kund

Se ditt pris
5 star
Atlantica

Atlantica Båtförsäkring

Atlantica Försäkring erbjuder ett brett och omfattande båtförsäkringsskydd, med tydlig och lättförståelig information. Deras allriskförsäkring och möjligheten till självriskeliminering gör dem till ett starkt val för alla som söker en båtförsäkring

Fördelar:

 • Allrisk
 • Omfattande skydd
 • Goda betyg

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Atlanticas båtförsäkring är deras omfattande skydd. De erbjuder allriskförsäkring, vilket innebär att din båt är skyddad mot alla typer av skador, oavsett om det gäller brand, stöld, vandalism eller skador orsakade av naturkatastrofer.

Läs mer om Atlantica båtförsäkring

Atlantica båtförsäkring

Atlantica Båtförsäkring

Atlantica är en bra båtförsäkring. Den kan vara lite dyrare, men man får ett stort och bra skydd

Se ditt pris
5 star
Svedea

Svedea Båtförsäkring

Svedea är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder specialiserade båtförsäkringar. De erbjuder allriskförsäkring, vilket innebär att din båt är skyddad mot olika typer av skador, inklusive brand, stöld, vandalism och naturkatastrofer.

Fördelar:

 • Allrisk
 • Allround
 • Båtutrustning

Svedea erbjuder även extra skydd för båtutrustning och personliga tillhörigheter, vilket inte alltid ingår i standard båtförsäkringar. Detta extra skydd kan vara mycket värdefullt för dem som har dyr utrustning eller värdefulla personliga tillhörigheter ombord på sin båt.

Läs mer om Svedea båtförsäkring

Svedea båtförsäkring

Svedea Båtförsäkring

Svedea erbjuder en omfattande och flexibel båtförsäkring med starkt kundservice. Med deras omfattande täckning och extra skydd, gör dem till ett utmärkt val för alla som söker en båtförsäkring.

Se ditt pris
4 star

Fördelar

Fördelar med att välja den bästa båtförsäkringen

Att välja den bästa båtförsäkringen för dina specifika behov kan erbjuda en rad fördelar som sträcker sig utöver grundläggande skydd. Här är några av de mest betydande fördelarna:
Skydd mot stöld och skadegörelse: En robust båtförsäkring täcker inte bara skador till följd av olyckor, utan även stöld och skadegörelse. Om din båt skulle bli stulen eller vandaliserad, kan försäkringen hjälpa till att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning, vilket ger dig ekonomisk trygghet.
Assistans vid oväntade händelser: En bra båtförsäkring erbjuder också assistans vid oförutsedda händelser, som motorstopp eller andra tekniska problem. Vissa försäkringar inkluderar till och med bärgningstjänster om din båt behöver transporteras till en säker plats eller verkstad.
Ekonomisk trygghet: Att äga en båt är en stor investering, och olyckor eller skador kan föra med sig höga kostnader. Med en bra båtförsäkring kan du skydda dig mot dessa oväntade utgifter och ha ekonomisk trygghet.
Försäkring anpassad efter dina behov: Genom att jämföra olika båtförsäkringar kan du hitta en försäkring som passar just dina behov och din båt. Olika försäkringar kan variera i vad de täcker, från typen av båt till hur och var du använder den. Detta hjälper dig att få mest värde för dina pengar och se till att du är ordentligt skyddad.
Brett försäkringsskydd: Vissa båtförsäkringar erbjuder ett mycket brett skydd som kan inkludera allt från skador på båten till personskador på dig själv och dina passagerare. Detta kan ge extra trygghet, särskilt om du ofta har gäster ombord.
Fördelaktiga självrisknivåer: Genom att jämföra olika båtförsäkringar kan du hitta en med en självrisknivå som passar din ekonomi och riskbenägenhet. Detta gör att du kan anpassa din försäkringskostnad efter din budget.
Att välja rätt båtförsäkring är således inte bara en fråga om att uppfylla lagkrav utan också en investering i din egen trygghet och ro i sinnet. Med rätt försäkring kan du njuta av din tid på vattnet, i vetskap om att du är skyddad mot oväntade incidenter och kostnader.

Välj rätt försäkring

Båtförsäkring jämförelse

Jämför Båtförsäkringar

Så har vi jämfört Båtförsäkringarna

Vi har främst tittat på följande:

 • Innehåll
 • Pris
 • Omdöme

Vi har jämfört och analyserat båtförsäkringar i Sverige genom att granska en mängd olika källor och försäkringsföretag. Vi har tittat på de olika villkoren och omfattningen av skydd som varje försäkring erbjuder, samt jämfört priser och villkor för att ge en omfattande bild av marknaden.

Först och främst har vi studerat de olika båtförsäkringarna tillgängliga på den svenska marknaden genom att besöka försäkringsbolagens webbplatser och läsa deras villkor. Vi har också tagit hänsyn till oberoende bedömningar och jämförelser, som de som finns tillgängliga på Konsumenternas webbplats.

Jämför Båtförsäkring

Jämförelse av Båtförsäkring

Här kan ni jämföra alla försäkringar som vi har valt att titta lite extra på. Man ska alltid jämföra och läsa på innan man tecknar en försäkring.

FörsäkringBetygInnehållPrisSe ditt pris
ICA4.8/54.7/54.8/5Se pris
Atlantica4.7/54.7/54.7/5Se pris
Svedea4.6/54.6/54.6/5Se pris

Båtförsäkring innehåll

Vad ingår i en Båtförsäkring?

En båtförsäkring är en omfattande typ av försäkringsskydd som är utformad för att skydda dig och din båt mot en mängd olika risker. Här är några av de huvudsakliga delarna som vanligtvis ingår i en standard båtförsäkring:

Ansvarsskydd: Ansvarsskyddet är en kritisk komponent i en båtförsäkring. Det hjälper till att skydda dig om du skulle orsaka skada på någon annans egendom eller person med din båt. Det kan till exempel gälla kostnader för juridisk försvar, skadeersättning och medicinska kostnader.

Sjöskada: Denna del av försäkringen täcker skador som orsakas av olyckor till sjöss, som en kollision med en annan båt eller ett fast objekt, grundstötning, eller skador från naturliga faror som stormar och vågor.

Brand- och kortslutningsskador: Om din båt skulle drabbas av en brand eller skadas av en elektrisk kortslutning, kan försäkringen täcka kostnaderna för reparation eller ersättning. Detta inkluderar skador på både båten och dess innehåll.

Stöld och skadegörelse: Försäkringen ger ersättning om din båt blir stulen eller utsatt för skadegörelse. Detta kan inkludera både skador på båten och stöld av utrustning eller personliga tillhörigheter ombord.

Uppläggnings- och transportskador: Båtar kan också skadas när de ligger upplagda för vintern eller transporteras på land. Dessa typer av skador täcks vanligtvis av båtförsäkringen. Det inkluderar skador som orsakas av fallande träd, snötryck, vandalism och till och med skador som uppstår vid transport till och från uppläggningsplatsen.

Utrustningsskydd: Försäkringen kan också täcka skador på eller stöld av båtens utrustning. Detta kan inkludera allt från motorer och navigationsutrustning till fastmonterade ljudsystem och fiskeutrustning. Vissa försäkringar kan även täcka löstagbara föremål som livvästar och åror.

Dessutom kan vissa försäkringar erbjuda extra tilläggstjänster, såsom bärgningstjänster om din båt behöver transporteras, assistans vid motorstopp, juridisk rådgivning och mycket mer.

Det är dock viktigt att notera att varje försäkringsbolag och policy kan ha specifika undantag och begränsningar. Till exempel gäller försäkringen vanligtvis inte om det uppstår en tvist som gäller utlåning eller uthyrning av båten. Därför är det viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för din båtförsäkring för att förstå vad som täcks och eventuella undantag.

Hur byter man en Båtförsäkring?

Att byta båtförsäkring kan göras relativt enkelt genom att följa några steg:

Förstå din nuvarande försäkring: Innan du börjar leta efter en ny försäkring, är det viktigt att du förstår vad din nuvarande försäkring täcker. Detta inkluderar allt från ansvarsskydd till sjöskada, brand- och kortslutningsskador, stöld och skadegörelse, uppläggnings- och transportskador samt utrustningsskydd.

Utred alternativ: Gör lite research om vilka andra försäkringsbolag som erbjuder båtförsäkringar. Fråga dina båtvänner vilket företag de använder och hur deras ärenden har hanterats. Du kan också kolla in recensioner och betyg för olika försäkringsbolag.

Begär offert: När du har identifierat några potentiella nya försäkringsbolag, begär offert från dem. Du kan vanligtvis göra detta online, men du kan också ringa företaget direkt om du föredrar det.

Jämför offerterna: När du har fått offert från flera försäkringsbolag, jämför dem noggrant. Var noga med att jämföra samma typer av täckning och inte bara priset. Även om ett erbjudande kan vara billigare, kanske det inte ger samma nivå av skydd som din nuvarande försäkring.

Välj din nya försäkring: När du har jämfört alla alternativ, välj den försäkring som bäst uppfyller dina behov och budget. Innan du binder dig, se till att du förstår alla villkor och undantag i försäkring.

Avsluta din gamla försäkring: Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och informera dem om att du vill avsluta din försäkring. Det är viktigt att du inte låter din gamla försäkring löpa ut innan din nya börjar, för att undvika en period utan försäkringsskydd.

Aktivera din nya försäkring: Slutligen, aktivera din nya båtförsäkring. Se till att du har alla nödvändiga dokument och bekräftelser till hands, och att alla betalningar är ordnade.

Publicerat av

Redaktionen
Forsakran.se
Logo

Frågor och svar

Frågor och svar?

Vad ingår i en grundläggande båtförsäkring?

En grundläggande båtförsäkring skyddar vanligtvis mot skador orsakade av brand, stöld, vandalism och vissa väderrelaterade händelser. Det kan också inkludera ansvarsförsäkring, som täcker skador på andra personer eller egendom som orsakas av din båt.

Vad händer om min båt skadas när den inte är i vattnet?

De flesta båtförsäkringar täcker skador som uppstår både på land och i vattnet. Det kan inkludera skador som uppstår under transport, förvaring eller underhåll. Men det är alltid bäst att dubbelkolla med ditt försäkringsbolag.

Täcker båtförsäkringar skador på motorn?

Det beror på försäkringsbolaget och den specifika policyn. Vissa försäkringar kan inkludera motorskador, medan andra kan erbjuda det som ett tillägg till din policy. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för din försäkring.

Hur beräknas premien för min båtförsäkring?

Premien för din båtförsäkring beräknas utifrån en rad olika faktorer, inklusive båtens värde, ålder och typ, var den förvaras, hur den används och din personliga ansvarshistorik. Vissa försäkringsbolag kan också ta hänsyn till din erfarenhet som båtägare.